Stilling: helse > graviditet >

gjøre kvinner blør etter overgangsalderen?

   Noen kvinner blør etter overgangsalderen, og det er en vanlig forekomst for de fleste. Noen kvinner tror at fordi de ikke lenger menstruerer det bør være noen blødning, og er ganske sjokkert når de opplever det motsatte. Blødning i overgangsalderen er generelt lett og kort, og er ingen grunn til bekymring i de fleste tilfeller, men i noen tilfeller kan det signalisere et helseproblem

dysfunksjonell uterin blødning (DUB)

Dette er forårsaket av ubalanse i østrogen og progesteron, som normalt skjer med overgangsalderen. Risikofaktorer for dysfunksjonell uterin blødning er stress, overdreven trening, og fedme. Denne tilstanden skjer i reproduktive år, som inkluderer kvinner i perimenopause scenen, og ikke postmenopausale kvinner. Perimenopause er de to til åtte års periode før overgangsalder finner sted. Symptomer på DUB inkluderer unormal blødning, blødning mellom perioder, hetetokter, og hirsutisme (mannlig mønster hårvekst).

Atrofi

Atrofi er en tilstand som stammer fra slimhinnen i livmoren tynnes ut. Dette tynner fører til at blodårene som ligger i slimhinnen til å bli svak, og brast spontant, noe som kan forårsake en liten blødning. Det eneste som kan behandle atrofi er hormonell erstatning, ettersom tilstanden i seg selv er forårsaket av en mangel på østrogen. Denne tilstanden er ikke farlig, men kan være plagsomme.

Uterine Polypper

Uterine polypper kommer fra en overvekst av celler i endometriet fu00F4r. Dette fører til gjengroing en liten lyspære til å stikke fra slimhinnen i livmoren. Polypper kan variere i størrelse fra noen få millimeter til størrelsen av en golfball, og de kan variere i antall fra én til flere. Polypper er trolig årsaken lys flekker, spotting eller blødning.

Hyperplasia

Hyperplasia er en tilstand som forårsaker overgrowths i livmorslimhinnen. Dette skjer når kroppen din har en nedgang i progesteron for å stimulere effekten av østrogen. Dette fører til at cellene i Slimhinnen (livmorslimhinnen) for å dele og over vokse, og vanligvis skjer i etapper frem til overgangsalderen. Symptomer er blødning mellom perioder, utflod, blødning etter overgangsalderen, og småblødninger. Behandling med progesteron vil bidra til å stoppe denne forekomsten, selv om det vanligvis går unna på egen hånd.

Vaginal Tørrhet

Vaginal tørrhet oppstår når nivåene av hormonet østrogen begynne å svekkes. Vanligvis, når du er opphisset, veggene i vagina begynner å tyte ut en klar væske, bedre kjent som vaginal smøring. Med østrogennivået faller, og i noen kvinner helt fraværende, den vaginale vegger blitt så tørr, at etter samleie kan du se en liten bit av blod. Smøring prosessen er direkte berørt av estrogen nivåer. Kvinner som har tørr skjede også klage av stikkende, brennende, kløe, og småblødninger.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------