Stilling: helse > graviditet >

hvilke tiltak som kan forebygge osteoporose

   Osteoporose er en progressiv svekkelse av knokler som øker mottakelighet for beinbrudd. Det er preget av forringelse av interne benbygning og tap av benmasse, eller tetthet. Ifølge National Institute of artritt og muskel-og hudsykdommer, er osteoporose knyttet til mer enn 1,5 millioner benbrudd hvert år. Heldigvis er det mulig å redusere eller hindre utviklingen av sykdommen gjennom en rekke allment tilgjengelige midler

kalsiuminntaket

For å hindre utvikling av osteoporose, vil du trenger for å opprettholde et tilstrekkelig inntak av visse stoffer som trengs for riktig dannelsen og stabiliteten i benvev. Inntaket av kalsium er en viktig del av denne ligningen. Dessverre, hvis du er som mange mennesker, bruker du mindre enn halvparten av mengden av kalsium anbefales hver dag for å hjelpe bein vedlikehold. For å begynne å ta opp eventuelle mangler i kalsium forbruket, kan du legge til en rekke matvarer til kosthold, inkludert brokkoli, spinat, grønne grønnsaker, bok choy, mandler, tofu, laks eller sardiner med bein, og magre melkeprodukter som melk, ost og yoghurt. Du vil også finne at en rekke vanlige matvarer er også beriket med kalsium. Eksempler inkluderer korn, brød og appelsinjuice.

Vitamin D-inntak

Tilstrekkelig vitamin D forbruket er også svært viktig for forebygging av osteoporose. Du kan få en god del av det daglige vitamin D-inntak gjennom eksponering for sollys, noe som utløser naturlig produksjon av vitamin i kroppen din. Men, hvis du er eldre, housebound, har bekymringer om soleksponering eller bor i et område uten forutsigbare mengder sollys, må du lene mer tungt på kostholdet kilder til vitamin D. Eksempler på kosten kilder er lever, eggeplommer og saltvann fisk som makrell eller tunfisk. Du kan også bruke matvarer beriket med vitamin D, samt kosttilskudd.

Øvelse

Regular vektbærende trening tendens til å øke helse og styrke i skjelettet ditt. Eksempler på gode aktiviteter inkluderer tennis, jogging, gåing, løping, hoppe tau, vekttrening og fotturer. Sjekk med legen din for å se hvilke av disse valgene er aktuelle for deg.

Redusert røyking, alkoholbruk og Koffein

Hvis du røyker, slutte vil hjelpe helsen til bein, blant mange andre fordeler. Røyking ikke bare synker kalsium absorpsjon, men kan også utløse senket østrogennivået og utbruddet av tidligere overgangsalder. Alkoholbruk kan være like skadelige for din beinhelse. Selv moderate nivåer av inntak kan føre til skade, og tung drikking er klart forbundet med økt risiko for brudd og bein tap. Koffein inntak i overkant av to eller tre daglige kopper kaffe kan også utgjøre økt risiko til beinhelse.

Unngå skadelige medisiner

Du kan også bidra til å redusere osteoporose risikoen ved å unngå visse legemidler og legemidler kjent for å øke sjansene av bentap eller brudd. Eksempler inkluderer barbiturater, fenytoin (Dilantin), aluminium inneholder antacida, og legemidler som foreskrevet for leddgikt, lupus, Crohns sykdom og astma. Gjennomgå eventuelle medisiner du tar med legen din, og se om det finnes egnede alternativer for alle som medføre fare for ditt beinhelse. Som et ekstra trinn, kan du også be legen din om medisiner utviklet for å forebygge osteoporose.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------