Stilling: helse > graviditet >

menopause og astma

   Forskning de siste årene har vist at kvinner går gjennom overgangsalder har doble risikoen for å oppleve astma. Selv om det virker som hormonbehandling (HRT) ville hjelpe disse kvinnene, har andre studier vist akkurat det motsatte

Forskning på Estrogen og astma

Astma innebærer betennelse i luftveiene og innsnevring av musklene rundt luftveiene, forårsake kortpustethet. En studie i 2005 ved Medical College of Georgia viste at forhøyet østrogennivå redusert alvorlighetsgrad av astma og andre kroniske lungesykdommer som involverer luftveiene innsnevring. Men, har kvinner går gjennom overgangsalder reduserte nivåer av østrogen i kroppen. Hvis en kvinne har astma, kan den reduserte østrogennivået satt henne opp for mer astma nødbluss.

Forskning på overgangsalder og astma

Hormonelle svingninger som oppstår under menopausen kan spille en rolle i voksen debut astma der kvinner kan utvikle astma symptomer for første gang. Ifølge Dr. Francisco Gomez Real ved Universitetet i Bergen i Norge, astma risiko dobbelt i overgangsalderen. Hans forskning antyder at kvinner som går gjennom overgangsalderen har nesten dobbelt risiko for lidelse luftveissykdommer som astma, men kunne beskytte seg ved å ta HRT.

Dr. Gomez har også funnet ut at tynne kvinner har en firling høyere risiko for astma enn de tyngre, men ikke overvektige, kvinner som fortsatt menstruerer. Overvektige kvinner er også en større risiko for å få astma når de går gjennom overgangsalder. "Kvinner som gjennomgår de overgangsalderen overgangen kan være i fare for svekket lunge helse," Gomez Real og kolleger foreslår. "Dette gjelder magre kvinner og, i noen grad, til overvektige kvinner, sier Gomez.

Den samme undersøkelsen viste at en kvinnes insulin resistens er økt på grunn av fallende østrogennivå som inntreffer i overgangsalderen. Dette øker lungebetennelse og kan føre til astma symptomer. Fettvev produserer østrogen, så det magreste kvinnene er i størst risiko. Og selv om overvektige kvinner har mer fett, fedme øker insulin resistens, benektende noen beskyttelse fettceller kan ha råd til.

Forskning på HRT og astma

Selv om Dr. Real undersøkelse tyder på at HRT kunne beskytte postmenopausale kvinner mot astma, fant en Harvard Nurses 'Health Study at kvinner som tok tilskudd østrogen etter overgangsalderen i ti år eller mer var 50 prosent større sannsynlighet for å utvikle astma enn kvinner som aldri brukt østrogen.

Dette 20-års studie viste at HRT faktisk gjør astma symptomene verre for kvinner i overgangsalderen. "The Nurses 'Health Study" fant at HRT forårsaket betennelse som utløste symptomer på voksen-utbruddet astma hos postmenopausale kvinner. Risikoen for astma øker med bruk av høye doser og lengre bruk av østrogen. I alt 121 701 kvinner i alderen 33-55 ble inkludert i studien.

Risikoen er lav

R. Graham Barr, MD, MPH, stipendiat i Pulmonary epidemiologi ved Channing Laboratory ved Brigham and Women's Hospital i Boston, som drev The Nurses 'Study imidlertid bemerkes at selv om HRT bruk i disse kvinnene økte forekomsten av astma, at samlede sjanse for å utvikle astma er svært lav ---- bare ca 1 prosent eller mindre. Og risikoen gjelder bare kvinner som har gått gjennom en naturlig overgangsalder og ikke de som har hatt eggstokkene fjernes gjennom operasjon.

Skulle postmenopausale kvinner med astma Ta HRT?

Selv om studier viser at HRT kan forverre astma, hos noen kvinner HRT forbedrer faktisk deres astma, ifølge J. Brostoff og L. Gamilin i "Astma: The Complete Guide to Integrative Therapies. " Når du vurderer disse motstridende rapporter og studier, det beste du kan gjøre hvis du er en går gjennom overgangsalderen og er opptatt av astma er å diskutere alternativer med legen din. Ulempen med HRTs og deres effekt på astma må veies mot de fordelene de gir i form av bentetthet og beskyttelse mot osteoporose.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------