Stilling: helse > graviditet >

perfekte diett for en gravid kvinne

   Når du er gravid, blir god ernæring enda viktigere. Noen moms-å-være panikk om alt fra å spise sushi til sipping lattes, men generelt, sunn fornuft og din fødselslege råd bør bære deg gjennom. Og innlemme disse essensielle næringsstoffene inn i svangerskapet kosthold vil bidra til at barnet får næringsstoffene hun trenger

Folic Acid

Spis rikelig befestet korn og brød, linser, grønne blader og befestet appelsinjuice, som alle er rike på folat, et viktig næringsstoff for sunt svangerskap . Folsyre reduserer barnets risiko for å utvikle alvorlige nevralrørsdefekter som fører til ryggraden og hjerneskade. Det spiller også en rolle i å forebygge for tidlig fødsel, reduserer risikoen for lav fødselsvekt og minimere risiko for langsom fostervekst.

The American College of Fødselsleger og Gynekologer (ACOG) anbefaler å få 600 mikrogram folsyre hver dag.

Calcium

Pass på at kosten inneholder yoghurt, melk, laks og kalsium-befestet appelsinjuice å øke kalsiuminntaket. Kalsium hjelper fosteret bygge sterke bein og tenner, samt bistå i utviklingen av sirkulasjonssystemet og nervesystemet.

ACOG anbefaler å få 1000 milligram kalsium hver dag i svangerskapet.

Protein

Spis magert kjøtt, egg, peanøttsmør og tofu å være sikker på at kroppen får nok protein. Protein hjelper vokse og reparere celler, noe som gjør det til et viktig næringsstoff for din voksende baby.

ACOG antyder få minst 60 gram protein om dagen mens du er gravid.

Iron

Øk din energi og din jern nivåer ved å spise rikelig med magert kjøtt, nøtter, spinat og tofu. Gravide kvinner trenger nesten dobbelt så mye jern som ikke-gravide kvinner til å produsere nok hemoglobin for kroppens graviditet-økt blodvolum. Mangel på jern kan også gjøre deg trøtt.

ACOG anbefaler å få 27 milligram jern hver dag mens du er gravid.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------