helse > graviditet >

hva er årsakene til post-overgangsalder blødning?

Posted by:  Trine Mørland    oppdatert: 2012-01-27
Blødning når som helst utenfor din planlagte menstruasjonsblødning kan være svært nervepirrende. Når menstruasjonssyklusen slutter, trenger du ikke forvente å ha noen flere blødninger, men blødninger oppstår etter overgangsalderen. Akkurat som blødninger i mellom menstruasjonssykluser varierer i sak, så betyr blødning etter overgangsalderen. Noen årsaker er mindre, krever liten eller ingen behandling, og noen krever behovet for medikamenter eller kirurgiske operasjoner

Ovarian endringer

. nedgangen i østrogen, og progesteron vil føre til at eggstokkene slutter å fungere riktig. I løpet av denne tiden, kan du utvikle cyster på eggstokkene. Ovarialcyster er godartet vekster som består av væske fra eggstokken. Denne væsken danner vanligvis rundt en utvikling av egg. Siden det ikke finnes utvikle egg etter overgangsalderen, vil denne væsken bare samle på eggstokken, slik at den utvides, og en cyste i form. Ovarialcyster vil vanligvis forsvinner av seg selv, men siden risikoen for eggstokkreft er høyere når du alder, vil cyste overvåkes og evalueres, etter sonogram og blodprøver brukes til å måle hormonnivået. Symptomer på ovarian cyster er smerter i avføring, hevelse i buken, uregelmessige blødninger fra livmoren og bekkensmerter.

Vaginal endringer

I post-menopause hormonet østrogen er betydelig redusert. Dette hormonet er ikke bare ansvarlig for eggstokkreft fungerer, men det er også ansvarlig for vaginal smøring. Mangelen på smøring får vaginal slimhinnen blir tynn og tørr. Dette kan føre til at blodkarene innenfor veggene til å bli svak og brast spontant, noe som kan forårsake små blødninger, denne forekomsten kalles vaginal atrofi. Kvinner kan merke dette blødning etter samleie. Vaginal tørrhet skjer vanligvis fra 40 år framover, selv om smøring utilstrekkelighet kan forekomme i alle aldersgrupper. Symptomer på tørr skjede er kløe, svie, brenning og liten blødning etter samleie.

Uterine endringer

På grunn av en nedgang i hormonene østrogen og progesteron, veggene i livmoren blir tynnere. Det er flere årsaker til blødninger fra livmoren i overgangsalderen. Vilkårene omfatter livmor atrofi, som oppfører seg veldig mye på samme måte som vaginal atrofi, forårsaker spontane blødninger fra livmoren, hyperplasi, noe som fører til overvekst av Slimhinnen, og livmor polypper, som er ballong-lignende utvekster som stikker ut fra livmor fôr inn i livmorhulen. Alle disse forholdene er mulig å behandle.

Medisinering Side Effects

I post-menopausal periode, mange kvinner tar et hormon erstatning, som kalles hormonell substitusjonsbehandling (HRT), for å minske symptomer på overgangsalder som varmt blinker, og humørsvingninger. HRT består vanligvis av å ta erstatning østrogen for å justere redusert beløp. Ifølge drugs. com, mange mennesker som er på HRTs har liten eller ingen bivirkninger, men noen kvinner kan oppleve de mest vanlige, som er diaré, hodepine, vaginal blødning og spotting, kramper og oppblåsthet. Denne blødningen er forårsaket av østrogen i HRT stimulere livmorslimhinnen til å vokse. Mye det samme som en menstruasjon, må denne fôr bod, som forårsaker blødninger. I tillegg, hvis du tar HRT med progesteron, kan du oppleve månedlige bortfallsblødning på slutten av hver pille syklus.

Special Hensynet

Blødning etter overgangsalderen overgangen scenen (perimenopause) er en vanlig forekomst siden du fortsatt har en menstruasjonssyklus. Men alle forekomster av blødning etter overgangsalder betraktes unormalt. På grunn av den menstruasjonssykluser ending, bør blødninger i post-menopause bli grundig undersøkt av legen din, for å utelukke eventuelle negative helsemessige forhold.