helse > graviditet >

hva som forårsaker en vaginal lukt?

Posted by:  Mona Storm Nilsen    oppdatert: 2012-01-22
Vaginal lukt er en pinlig tilstand som mange kvinner lider av enten som en akutt eller kronisk problem. Naturligvis bør vagina ikke har en lukt, så noen lukt som kommer fra skjeden peker vanligvis til en infeksjon eller andre helsespørsmål. Selv pinlig, vaginal lukt går seg vanligvis borte som tilstanden behandles. I noen tilfeller kan det behandles på en egen

Dårlig hygiene

Vaginal lukt kan være forårsaket av en opphoping av lukt. -bakterier, som stammer fra ikke vaske regelmessig. Å kvitt dette problemet, rengjør ytre områdene av vagina med varmt vann og mild såpe, minst to ganger om dagen kan hjelpe. Hvis du finner ut at det fortsatt er en lukt, og det er ingen medisinske tilstander som forårsaker det, kan du bruke over-the-counter feminine frisket servietter og sprayer hele dagen. Du kan også kjøpe en intern vaginal renere kalt en douche, som brukes ved å sette munnstykket av flasken inn i skjeden og presset væsken inn i den. Alle disse produktene varierer i dufter og merkenavn.

Bakteriell infeksjon

Bakteriell vaginose (BV) er en infeksjon som er forårsaket av normal "gode" bakterier i skjeden å bli kastet ut av balanse, og erstattet med gjengroing av "dårlige" bakterier. Det er ingen faste årsaker til denne tilstanden, men å ha mange sex partnere og skylling overdrevent kan øke risikoen for å utvikle denne. BV er den vanligste infeksjonen hos kvinner i fruktbar år og er en svært vanlig infeksjon under svangerskapet. Tegn til BV er vaginal lukt med unormal utflod, ha en sterk fisk-lignende lukt etter samleie, og brenning, kløe, svie eller rundt skjeden. BV kan være seksuelt overført.

Gjær Overgrowth

I følge Medicine. net, 20 til 50 prosent av friske kvinner, vanligvis bærer gjær i vaginal området. Gjær i skjeden heter Candida, og er en type sopp som vi alle har normalt; dette vanligvis ikke skape noen problemer. Vi kan også foreta gjær på overflaten av huden vår og andre fuktige områder som munnen. Når gjær fra en annen kilde er introdusert til vagina, eller det er en overvekst av vaginal gjær, resulterer det i en gjær infeksjon. Symptomer på en gjær-infeksjon er vaginal lukt, cottage cheese-som utflod, og kløe.

Seksuelt overførbare sykdommer

Bakterier mot seksuelt overførbare sykdommer kan føre til vaginal betennelse, noe som fører til vaginal lukt. Mange Kjønnssykdommer forårsake vaginal lukt, men de vanligste er klamydia, genital herpes, gonoré, bekkeninfeksjon, og vaginitt. Så lenge bakteriell eller viral infeksjon ikke er behandlet lukten blir værende. Selv om disse Kjønnssykdommer er alle forskjellige, men de deler samme faresignalene som inkluderer, uvanlig utflod (lukt, konsistens og mengde), vaginal lukt og kløe.

Spesielle advarsler

Infeksjoner i skjeden venstre ubehandlet kan føre til skader på livmoren eller eggstokkene. Hvis du legger merke til en uvanlig lukt, kontakte legen din før du prøver noen over-the-counter behandlinger eller hjemme rettsmidler. I noen tilfeller behandle tilstanden over-the-counter uten å vite hva det er kan ytterligere irritere skjeden.