Stilling: helse > graviditet >

om tenner sliping

   Tennene sliping, klinisk kjent som bruxism, rammer mange mennesker hvert år. Tennene sliping er spesielt vanlig hos barn, men kan også forekomme hos voksne. Denne tilsynelatende milde helsetilstand kan noen ganger ha noen ubehagelige virkninger på munnen og hodet. Planlegge vanlige tannlege check-ups og diskutere eventuelle kjeven eller munn symptomer er den beste måten å unngå langsiktige komplikasjoner form langvarig tennene sliping

Fakta

tenner sliping, eller bruxism, kan oppstå i løpet av dagen, natten, eller begge, og kan forekomme hos mennesker i alle aldre, fra små barn til voksne. Bruxism er faktisk ganske vanlig hos små barn, som vanligvis vokse det som de blir eldre. Fordi mye av tennene sliping oppstår om natten, er det svært vanlig for en person å være en tenner jeksel, og ikke engang vet det. Men, selv om du ikke er klar over sliping, kan bruxism forårsake en rekke ubehagelig helsespørsmål, så hvis du opplever symptomer det er en god idé å få tennene sjekket av tannlegen din. Behandling alternativer er tilgjengelige for å hjelpe korrigere mer alvorlige tilfeller av tennene sliping.

Risk Factors

Sannsynligvis den mest siterte risikofaktor for bruxism er stress. Spenninger og stress kan føre til mange mennesker å knipe eller slipe tennene, og kronisk stress kan føre til et kronisk problem sliping. En annen risikofaktor er alder. Tennene sliping i små barn forekommer ganske ofte, men de fleste har en tendens til å vokse det som forfaller. Men, de med søvnapné (pauser i puste under søvn) og munnen breathers er mer sannsynlig å fortsette slipe tennene i voksen alder. Dessuten kan en feil okklusjon av øvre og nedre tenner også bidra til sliping problemer.

Identification

Identifisering bruxism kan være utfordrende. Dagtid tenner kverner er vanligvis klar over problemet, men natta kverner ofte er uvitende om deres dårlige vane. En av de enkleste måtene å identifisere en nattlig tenner jeksel er ved å lytte. Grinding er faktisk ganske høyt, og kan bli hørt av en partner eller en forelder. Dessuten kan en tannlege eksamen enamal slitasje på tennene og bør være i stand til å fortelle om tennene sliping er et problem. En annen måte å identifisere bruxism er ved å sjekke innsiden av kinnene for skaden som oppstår når anbudet kinnet vev er konstant skadet av gnisser tenner.

Effekter

Selv bruxism er vanligvis ikke altfor alvorlig, over tid repetitive tenner sliping kan faktisk føre til noen ganske ubehagelige helseproblemer. Tannemaljen blir slitt ned og kan føre til en økning i tannbehandling. Andre dental problemer er vanlig også, for eksempel tann chipping og økt følsomhet for varme og kalde. Også leder som konstant knuger dekk musklene og øreverk, hodepine, og kjeve og ansikt smerter, og TMJ dysfunksjon er mer vanlig blant tennene slipemaskiner.

Betydning

Selv om tennene sliping er vanligvis mild, kan det føre til noen ganske betydelig helsemessige problemer. For å unngå potensielle problemer, bør bruxism vurderes av tannpleie leverandøren. Behandlingen er avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av sliping, og omfatter vanligvis en av følgende: stress management, modifisering av tungen og kjeven posisjonering exericises, dental apparater, og dental kirurgi.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------