Stilling: helse > graviditet >

Hvordan oppstår en tannpine?

  

Hulrom

Når noen har en tannpine, det første en tannlege ser etter er et hulrom. De fleste tror at sukker forårsaker hull i tennene, men det er bare halvparten sant. Når maten er tygget, spyttet bryter ned sukker og gjør dem til syrer. Disse syrene kan forårsake de ytre lag av en tann å forringes, noe som resulterer i et hull. Hullet kan begynne små og smertefri, men som mat kommer inn i det, kan den utvide seg og bli svært smertefull.

Gum Disease

En annen vanlig årsak til tannpine er tannkjøttsykdom. Dette oppstår når bakterier, kalt plakk, bygger opp ved foten av tennene, forårsaker bein erosjon og forming "lommer. " Når maten begynner å bygge opp i disse lommene, skaper det en tannpine. Hvis venstre ubehandlet, tannkjøttsykdom kan føre til tap av tenner.

Tooth Fracture

Noen ganger kan en tann kan brudd eller sprekker, ofte som følge av å spise noe hardt. Biting ned på ødelagt tann kan føre til store smerter. Hvis behandles med en gang, kan den personen bare trenger en lue eller en krone satt på tann. Men, hvis venstre for lenge, kan en rotfylling være nødvendig.

Teething

Selv om de fleste tenker på babyer når de tenker på tenner, mange tenåringer kan oppleve smerte når de kuttet sin visdom tennene. Selv om dette ikke er grunn til bekymring, kan tennene som kommer opp gjennom tannkjøttet være svært smertefullt. Noen ganger kan en klaff på huden kan dekke en tann som det presser opp, og hvis maten blir under huden, kan det føre til en liten infeksjon. Dette er vanligvis løses ved å fjerne maten og skylle munnen med en antiseptisk.

forstoppelse

Noen mennesker opplever at de har en tannpine etter deres visdom tennene bryter ut og dette er vanligvis på grunn av tennene blir påvirket. Forstoppelse oppstår når det ikke er nok plass til alle tennene til å passe godt, slik at de får presset sammen. Dette trykke sammen kan ofte føre til smerter og vanligvis har å bli behandlet ved fjerning av visdomstennene.

Forebygging

De fleste tannpine kan forebygges ved å ta vare på tennene og tannkjøttet riktig. Tannleger anbefaler at alle grundig pusse tennene, og tanntråd minst to ganger om dagen. Imidlertid bør det bemerkes at tvangsmessig børsting av tennene (flere ganger gjennom dagen) kan også føre til problemer, hovedsakelig forringelse av emalje og dentin.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------