Stilling: helse > graviditet >

hvordan er plakk oppdaget?

   Plakk er en tynn film som bygger seg opp på tennene. Plakk dannes av bakterier og andre mikroorganismer. Disse bakteriene er ikke i seg selv skadelige, men de kan forårsake hull i tennene til skjemaet i tennene. Plakk kan oppdages ved hjelp oppgi tabletter, noe som kan bidra til å avsløre plakk innskudd. Plakk kan fjernes enten ved forsiktig børsting og bruk av tanntråd eller av en grundig rengjøring fra en tannlege

Identification

Plakk er det som kalles en biofilm, som er en type film som består av stoffer som kommer fra levende organismer. Plakk er forårsaket av mikroorganismer som lever i munnen, for det meste bakterier. Den primære bakterien ansvarlig for plakk er Streptococcus mutans og anerobic bakterier (disse er bakterier som ikke trenger oksygen for å overleve). Disse bakteriene er alle vanligvis ligger i munnhulen og er ufarlig. Men hvis de bygger opp til et tykkere lag, så de nærmest tannen starte metabolizing anerobically, noe som får dem til å utskille syre.

Betydning

Når disse bakteriene slipper syre, kan det skade tennene og forårsake demineralisering av tannens overflate, noe som kan føre til hull. I tillegg hindrer den tykke oppbygging av svart spytt fra å komme til tannoverflaten og nøytraliserende syre. Denne syren kan også føre til irritasjon i tannkjøttet, som fører til tannkjøttbetennelse og tap av tenner. Endelig kan en plakett bli forkalket, forårsaker tartar oppbygging.

Funksjoner

Plaque kan oppdages via bruk av plakk avslører tabletter. Disse tablettene inneholder en type fargestoff, ofte funnet i mat fargestoffer som flekken en plakett med en sterk farge, vanligvis blå eller rød. Som et resultat, områder hvor plakk ennå ikke er fjernet blir mer tydelig for den personen børsting, la ham vite hvor hans problemområder er.

Expert Insight

Plaque avsløre tabletter er best brukes etter tannpuss og tanntråd. Knus tabletten i munnen, slik at det å blande med spytt, og la det swish rundt i 30 sekunder. Deretter skylle munnen med vann og spytte den ut og se etter områder som har blitt farget. Siden tablettene flekken alle bakterier, kan de også flekker på tungen og tannkjøttet. Se etter misfargede deler av tennene som trenger å bli børstet igjen. Etter børsting igjen, sjekk igjen med å avsløre tabletter.

Forebygging /løsning

Hvor ofte du tanntråd og børste er viktig fordi plakk som har vært tilstede i mindre enn 12 timer skader tennene mindre enn det som har vært rundt i flere dager. Antiseptisk, munnskyllevann antiplaque også arbeide for å drepe bakterier som forårsaker plakk og reduserer også risikoen for tannkjøttbetennelse. Til slutt, vanlige tannlege helsen er avgjørende for å oppdage ødelagte tenner og sikre god hygiene.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------