Stilling: helse > graviditet >

Hvordan oppstår tørr socket?

   Dry socket er en smertefull tilstand som oppstår når en tann er trukket ut. Fjerning av en tann etterlater et hull i munnen som tar tid å lege. Hvis hullet ikke gro skikkelig tørk kontakten oppstår. Felles ekstraksjoner at tørt kontakten oppstår i er under fjerning av visdomstennene.

Suging og Spitting

Når tannen er fjernet, til en blodpropp former starte helbredelsesprosessen. Den blodpropp er viktig gjennom healing, og det er uønsket fjerning av denne blodpropp som forårsaker tørr socket. Den blodpropp kan fjernes med makt, som suger et strå eller spytter. Holde munnen uthvilt er viktig å hindre tørke kontakten oppstår.

Blot klumper

Fjerning av blodpropp forlater munnen sårbare. Det åpne hullet tørker ut og tannkjøtt ikke fortsetter å vokse ut av det hullet, slik at munnen til å banke og føle smerte. Når tørr kontakten oppstår, andre symptomer som dårlig ånde og øre smerter kan forekomme også.

Nedre Jaw

Dry socket forekommer mest i underkjeven fordi mat og vann kan lett vaske ut og drenere området at tannen var hentet fra. Det er viktig å drikke små mengder vann og følg etter operasjonen plan fastsatt av tannlegen din.

Natural Forekomst

I noen tilfeller kan tørke socket ikke forebygges. Din munn kan ikke danne en blodpropp eller kan danne for mye spytt som konstant skyller ut blodpropp. Når tørr kontakten oppstår på denne måten, er det nesten ingenting du kan gjøre bortsett fra å ta smertestillende medikamenter og vente på det tørre kontakten til å helbrede.

Statistikk

Minst 20% av lavere molar ekstraksjoner resultere i tørr socket, kalt alveolær osteitis av tannleger. Dette betyr at det er en ganske vanlig foreteelse og kjevekirurg vil vite hvordan du behandler den. Mens blodpropp og feilaktig behandling av munnen etter operasjonen kan forårsake tørr socket, det er ikke en ekte vitenskapelig definisjon på hvorfor de oppstår på egen hånd.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------