Stilling: helse > graviditet >

hvordan du beskytter tennene fra sliping

  Har du skjærer tenner, snap din kjeve stengt, knipe munnen, eller har TMJ? Over tid kan disse forårsake sprekker, slitasje, og komplikasjoner med din bite og justering. En venn observerte at jeg knakk kjeven lukket og bakken tennene mine mens jeg sov. Etter å ha sett litt sprekker, og en endring til å smile min (jeg hadde slitt ut deler av tennene mine), fulgte jeg disse trinnene:

Du trenger:.
Tannlege
Over-the-counter nattevakt (midlertidig).
Fleksibel utgifter konto (hvis du har en).


en.
Kontakt tannlegen, og planlegge en avtale. Hvis du ikke allerede har en, vil din tannlege forsikring leverandøren har kontaktinformasjon for tannleger i ditt område. Hvis du ikke har en dental forsikring leverandøren (og selv om du gjør), spør venner, familie, kolleger, etc. for anbefalinger.
To.
I mellomtiden, kjøp en over-the-counter nattevakt kit på et apotek eller konsumvarer butikken. Disse er vanligvis under $ 20 og inkluderer en moldable øvre bue munn vakt, lik de som brukes av idrettsutøvere (hvis du er en idrettsutøver, og har allerede en munn vakt fra å spille sport, kan du bruke dette).
tre.
Følg instruksjonene på settet. Du vil koke vann i en kjele på komfyren, og dypp moldable tannbeskyttelse i å varme og myke opp voksaktig materiale. Så du vil plassere over øvre tennene og mold, slik at det samsvarer med munnen. Du må kanskje gjøre dette flere ganger (dukkert i kokende vann og mold) flere ganger for å oppnå best mulig passform. Klipp av overflødig materiale. Disse typer mouthguards er store, klumpete, og ikke veldig behagelig.
Fire.
Sett tannbeskyttelse rett før du går til sengs eller sovner. Fjern, skyll, og pensle med tannkrem på morgenen og lagre i gitt container til luft tørke.
Fem.
Møt med tannlegen din for en konsultasjon og be om et pristilbud. Profesjonelt laget natt vakter (også kalt bite vakter) typisk kjøre flere hundre dollar, men kan vare i mange år hvis de er riktig vedlikeholdt. Enten på denne avtale eller en etterfølgende en, vil tannlegen avgjøre hvilken type nattevakt er best egnet for deg (noen dekker den øvre tennene mens noen dekker den nedre tennene), og vil ta inntrykk.
6.
Etter noen uker på nattevakt skulle komme, og tannlegen vil planlegge en passende. Min første nattevakt ikke passet skikkelig-det inntrykk og mold ble av. Uten ekstra kostnad, tok tannlegen min annet inntrykk, og dette viste seg fint. Det er mindre klumpete, passer over bunnen av mitt oppe, bare litt curling over, og er mye mer behagelig enn den over-the-counter kit vakter.
7.
Tannlegen kan klippe eller file bort deler av bite vakt. Hun glattet ut den øvre kanten nær min fortennene, slik at vakten ikke ta på leppene eller huden inni munnen min. Spør tannlegen din til å beholde formen (hvis du forventer å endre tannleger, be om å ta formen med hjem).
8.
Night vakter skal vare i mange år. Rengjøre det hver morgen (skyll etter å fjerne og pensle med tannkrem. Skyll igjen og lagre i container). Jeg pleide å holde litt vann i bunnen av beholderen, slik at vakten ikke skulle bli tørre og sprø over tid. Det kan bli litt gule. Hvis du har sølv fyllinger, kan du merke svarte flekker der fyllinger.
Ni.
Som jeg nevnte, snapper jeg kjeven lukket og slipe tennene mine på kvelden. Etter 10 år, jeg litt et hull gjennom baksiden av min nattevakt. Hvis du fortsatt har formen, kan du be tannlegen for å få deg en ny vakt. Jeg faktisk valgte å få Invisalign bukseseler, som fungerer som min natt vakt for nå. Når jeg fullføre min kjeveortopedisk behandling, vil jeg ha nye inntrykk laget og en ny bit vakt opprettet.

Tips og advarsler


 • nattevakt blir vanedannende. Hvis jeg tar en lur uten min nattevakt i (tannregulering nå), våkner jeg opp umiddelbart ved snapping kjeven stengt. Bruk den helst på dagen (noen folk slipe tennene mens de kjører og bærer deres natt vakter i bilen).
 • profesjonelt laget nattevakt kan bli dyrt (flere hundre dollar). Hvis dental forsikringen ikke dekker (eller delvis dekke) kostnadene, bør du være i stand til å bruke midler fra din Fleksibel kostnadsgrense konto.
 • Rengjør og riktig lagre nattevakt hver dag -. Det vil vare mye lenger
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------