Stilling: helse > graviditet >

hvordan fungerer p-piller for å hindre graviditet?

   P-piller inneholder syntetiske hormoner som etterligner de naturlige hormonene progesteron og østrogen. . Disse hormonene manifest endringer i en kvinnes kropp for å unngå graviditet på tre forskjellige måter. Det finnes forskjellige typer piller, og den typen du tar kan bruke en eller alle av disse metodene.

Kombinasjon

Østrogen og progesteron kombinert hindre eggløsning, tykkere slimet i livmorhalsen og tynne slimhinnen i livmoren. Denne typen p-piller kalles kombinasjonen p-piller. Nivåene av østrogen i kombinasjonen p-piller er mye lavere enn når pillen debuterte, og eggløsning kan likevel forekomme i 2 til 10 prosent av kvinner, ifølge Epigee. org, et nettsted som fokuserer på kvinners helse. Men, kan du minimere dette potensialet ved å sørge for at du tar pillen riktig --- på samme tid hver dag --- for å minimere eventuelle svingninger i hormonene dine.

Ved å undertrykke eggløsningen, dette P-piller hindrer et egg blir sluppet og potensielt befruktet av en sædcelle. Men, som nevnt, eggløsning kan likevel forekomme. Fortykket slimet i livmorhalsen, men gjør det vanskelig for sædceller å passere inn i livmorhalsen, noe som gjør befruktning usannsynlig. Og gitt at denne pillen også tynner ut slimhinnen i livmoren, det hindrer et befruktet embryo fra fester seg i veggen av livmor.

Denne pillen hindrer graviditet i 99 av 100 kvinner når de tas, notater Planned Parenthood. Og for de som ikke tar den riktig, Planned Parenthood bemerker at fortsatt er effektiv for 92 av 100 kvinner.

Mini-pille

Den progestin-only pillen (en syntetisk form for progesteron) er ofte gitt til ammende mødre som ønsker å unngå graviditet og amming er. Denne pillen reduserer risikoen for å overføre overskytende østrogen til pleie baby, men hindrer likevel svangerskapet. Det virker hovedsakelig ved å tykne den slimet i livmorhalsen, og må tas hver dag på samme tid, som det er mindre effektiv enn kombinasjonen p-piller siden den ikke inneholder østrogen. Det kan også hindre eggløsning, men eggløsning ikke undertrykkes for alle kvinner. Noen kvinner opplever ingen periode stund på denne formen for prevensjon pille, andre opplever uregelmessige blødninger. I tillegg, for noen kvinner, tynner det også slimhinnen i livmoren.

Denne pillen er like effektiv som kombinasjonen p-piller hvis det tas på nøyaktig samme tid hver dag. Kontakt legen din hvis du begynner å ha gjennombrudd blødning (blødning på andre tidspunkter enn den normale menstruasjonssyklusen) mens du tar denne pillen, spesielt hvis menstruasjonen har opphørt, mens på mini-pillen. Hun kan slå deg til en kombinasjon pille eller anbefale en sekundær form for prevensjon.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------