Stilling: helse > graviditet >

måter å forhindre graviditet

   Bestemme på en prevensjon metode som fungerer best for deg er en viktig avgjørelse. . Det er flere måter å hindre graviditet. Noen vil innebære å ta en medisin hver dag, mens andre innebærer en mer permanent medisinsk prosedyre. Velg en som passer din livsstil.

Naturlige metoder

En måte å forhindre graviditet er å avstå fra å ha samleie på fruktbare dager. For å gjøre dette effektivt, må du kjenne kroppens syklus inne og ute. Figur fruktbarheten din ved hjelp av en kalender og en basal kropp termometer. Denne type forebygging krever ikke noen form for behandling eller intern enhet. Men dette kan være en risikabel form for prevensjon hvis du har en uregelmessig menstruasjonssyklus, og ikke er flittige i å ta temperaturen og kartlegging.

Hormonelle prevensjonsmidler

Hormonelle prevensjonsmidler omfatter alle medisiner foreskrevet av lege som bruker syntetiske kvinnelige hormoner. P-pillen er et av de eldste former for p-piller. Det er mange nyere versjoner for å ta en p-pille. For eksempel, er Mini pillen en østrogen-frie medisiner som brukes for å forhindre graviditet. Andre hormonelle prevensjonsmidler som ikke er i form av en pille, er det Ortho Evra Patch og vaginal NuvaRing. Disse er begge former for prevensjon bruker samme former for kvinnelige hormoner, men i en ikke-pille form.

Spiralen

For en mer permanent form for prevensjon, kan du prøve en spiral (intrauterint). Denne typen prevensjon vil vare et år eller lenger. En type spiral er Levonova, som kan vare opp til fem år. Denne enheten er satt inn i livmoren av en lege. Dette vil hindre at befruktning av egg. Mens det er svært effektivt mot graviditet, vil det ha noen effekt for å hindre overføring av kjønnssykdommer.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------