Stilling: helse > graviditet >

medisiner for graviditet forebygging

   Når det gjelder å hindre graviditet, har en kvinne flere alternativer. Noen metoder er effektive i å forebygge seksuelt overførbare sykdommer og noen metoder krever en lege besøk. Hvilken metode er best for en bestemt kvinne kan avhenge av hennes sivilstatus, og om hun planlegger en fremtidig graviditet

Avholdenhet

avstå fra seksuell aktivitet, eller avholdenhet er den eneste 100 prosent pålitelig metode for å hindre graviditet og seksuelt overførbare sykdommer. Denne metoden er effektiv fordi det ikke er overføring av kroppsvæsker.

Kondomer

Bruk av kondom kan hindre graviditet og seksuelt overførbare sykdommer ved å hindre overføring av kroppsvæsker mellom seksualpartnere. En kondom skal bæres av den mannlige partner hver gang for å effektivt hindre graviditet. Imidlertid kan kondomer pause, noe som kan føre til graviditet og seksuelt overførbare sykdommer. Kondomer kan kjøpes i mange butikker og krever ikke lege besøk.

Oral Prevensjon

Hvis tatt riktig, p-piller, ofte referert til som P-pillen, kan bli 99 prosent effektiv. P-pillen er av resept og må tas på samme tid hver dag for å forhindre graviditet. Når kvinnen begynner å ta p-piller, bør hun bruke en back-up prevensjonsmetode i minst en uke for å forhindre graviditet. Selv om dette kan hindre graviditet, ikke P-pillen ikke tilby noen forebygging av seksuelt overførbare sykdommer.

Shots og Impants

Shots, som Depo-Provera, og implantater, slik som Implanon, kan forhindre graviditet ved å sette en kontinuerlig strøm av hormoner til kvinnens kropp. Depo-Provera skudd kreves hver 3. måned og Implanon, som er implantert under huden i overarmen, kan hindre graviditet i 3 år.

Membraner og Cervical Caps

Noen prevensjonsmetoder arbeid for å forebygge sæd fra inn i kvinnens kropp. Disse inkluderer membran og cervical cap. Disse metodene krever at kvinnen skal monteres av en lege å sørge for at enheten er riktig størrelse. Den prevensjon Metoden må settes inn i skjeden kanalen før sex for å være effektive.

Intrauterin enheter

iuds, eller intrauterin enheter, er implantert av en lege inn i kvinnens livmor. Det finnes mange typer iuds, som ParaGard, noe som hindrer graviditet i inntil 12 år, og Levonova, som hindrer graviditet i inntil 5 år. Når denne metoden er fjernet, kan en kvinne bli gravid når som helst.

Disse metodene hindrer ikke mot seksuelt overførbare sykdommer.

Prevensjon Patch Og Ring

Den prevensjon oppdateringen er en resept som en kvinne bærer på kroppen og må skiftes hver uke. Plasteret overfører hormoner til kvinnens kropp for å unngå graviditet. Den prevensjon ringen er også en resept, som kvinnen setter inn i henne vaginal kanalen. Denne metoden frigjør også hormoner i kroppen. Ringen er på plass for 3 uker og fjernet for kvinnens perioden. Etter perioden henne, skal kvinnen sette inn en ny ring for å hindre graviditet.
Ingen av disse metodene er effektive i å forebygge seksuelt overførbare sykdommer.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------