Stilling: helse > graviditet >

om de forskjellige typer utstyr som brukes av oral kirurger

   Oral eller maxillofacial operasjon kan være nødvendig i mennesker lider med tann-eller kjeve problemer. Noen mennesker kan ha problemer med påvirket tennene, spesielt visdom tennene. Andre kan kreve tannimplantater. Disse er tann root erstatter som holder falske tenner i posisjon. En skrue må kirurgisk satt inn i kjevebenet. Personer med visse kjeve eller ansikts skader eller lidelser kan også trenge oral kirurgi. Den kirurger som spesialiserer seg på slike lidelser bruke enkelte utstyr, mye av dette er lik som alle andre kirurg.

Funksjon

Bedøvelse er en av de viktigste verktøyene en kjevekirurg må før selv begynner noen operasjon. Kirurgen kan ha en anestesi eller medisinske gassystemer. En pasient kan se en stor maskin, masker, tanker, slanger, skjermer, og en rekke andre tilbehør. Du kan se utstyret som skal benyttes for ventilasjon i tillegg. I noen tilfeller kan sedering brukes. Metoden for anestesi bestemmes av kirurgen og kan avhenge av hvilken type operasjon som utføres.

Identification

Det vil bli kirurgiske bord som pasienten skal legge for å få inngrepet gjort. Kirurgiske lamper vil også være til stede på operasjonsstuen. Det vil trolig bli instrumenter for å overvåke vitale tegn som blodtrykk, puls og temperatur i tillegg.

Typer

Oral kirurger har en rekke virkemidler som kan brukes under operasjonen. Noen av disse inkluderer dental skalpeller, som brukes til å for å kutte. Bone meisler brukes til å skjære gjennom bein. Pinsett og root heiser er brukt i tanntrekking. Root heiser blir brukt for å løsne tennene og kan brukes til å fjerne dem også. Tang brukes til grep og fjerne tannen. Curettes er instrumenter som minner skjeer som brukes i dissekerende bein, og også i å fjerne vev eller vekster.

Advarsel

Som med alle kirurgi, utgjør oral kirurgi også en risiko. Kirurger generelt vil ha en defibrillator i operasjonsstuen, i tilfelle en nødsituasjon skulle oppstå. Denne maskinen er brukt i tilfelle av hjertestans til sjokk hjertet inn i en normal rytme.

Hensyn

Noen oral kirurger bruker en ikke-invasiv metode som kalles en Piezosurgery, som bruker ultrasoniske bølger, heller enn en skalpell, for å skjære gjennom dental bein. Denne metoden sies å gi mindre smerter og skader på følsomme vev, og enheten er i stand til å isolere nøyaktig hvor kuttet må gjøres. I tillegg er utvinning tid raskere, og det er mindre risiko for infeksjon.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------