Stilling: helse > graviditet >

om visdom tenner

   Visdom tennene var viktig for våre forfedre, som sannsynligvis brukt disse jekslene til å rive i ukokt frukt og nøtter. Over tid, ble kjever mindre, slik at utbruddet av visdom tennene bokstavelig talt en smerte for mange av oss. En liten andel av mennesker har kjever som er store nok til å huse disse tennene, men de fleste mennesker trenger å ha visdom tennene fjernet

Du trenger:.
To tannbørster
. Anti-Plaque Dental Skyll.
Arm Hammer Baking Soda.
Floss.
Arm Hammer Whitening tannkrem.
Listenrine eller munn wah du ønsker.
Peppermynte godteri og tyggegummi.
Sikkerhetsnål eller tannlege rengjøring plukke.
Plastkopp.

Identification

Visdom tennene er det tredje settet med jeksler og er det siste sett med tenner å bryte ut. Fordi disse tennene bryter ut i de fleste mennesker i slutten av tenårene eller tidlig i tyveårene, en tidsramme som en gang var kjent som «alder av visdom," de kalles visdom tennene.

Funksjoner

I personer med små kjever, visdom tennene kan aldri helt bryte ut og kan bli påvirket. Forstoppelse oppstår når det ikke er plass for en ny tann i munnen. Selv om det ikke er plass for tannen å bryte ut, vil det fortsette å prøve å presse fram, potensielt skadelig andre tenner og deres røtter. I noen tilfeller kan infeksjoner utvikle på grunn av påvirket tenner eller cyster kan dannes i sac rundt en visdomstann.
Dersom det er rom for visdom tennene, kan de ikke komme i rett og må fjernes fordi de er presser mot tilstøtende tenner. Selv visdom tennene som kommer i helt rett kan føre til problemer. En studie av Oral og Maxillofacial kirurgi Foundation og American Association of Oral og Maxillofacial Kirurger fant at disse tennene kan være like sannsynlig å utvikle sykdom som de som er påvirket.

Hensyn

Fjerning av visdom tenner utføres av tannleger eller muntlig og maxillofacial kirurger. Hvis tannlegen ikke utfører rutinemessig denne type kirurgi eller om fjerningen vil være spesielt vanskelig, vil du bli henvist til en kirurg. Avhengig av alvorlighetsgraden av problemet, er kirurgi utført i en tannlege kontor eller i et sykehus eller kirurgisk senter. Operasjonen kan være dekket av enten din tannlege eller helseforsikring.

Forebygging /løsning

Lengden av kirurgi avhenger av størrelsen og plasseringen av visdomstennene. Påvirket tennene krever en mer komplisert ekstraksjon prosedyre, som en del av benet hindre tann fra utbrudd må fjernes. Visdomstennene har to eller tre røtter, og tannlegen må sannsynligvis bryte tann inn i flere seksjoner for enklere fjerning. Etter operasjonen, vil det berørte området være såre og hovne og smertestillende medikamenter og is vil være foreskrevet. Du vil bli bedt om å spise myk mat i noen dager til tannkjøttet begynner å gro.

Advarsel

Venter til din visdom tennene begynner å skade før man vurderer fjerning er en dårlig idé, ifølge American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons. Tidlig fjerning resulterer i et bedre resultat og raskere fjerning, som tennene er lettere å fjerne dersom røttene er mykere og har ikke dannet helt. Ignorerer påvirket visdom tennene kan til slutt føre til nerveskader hos den berørte side av ansiktet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------