Stilling: helse > graviditet >

steg-for-trinn protese gjøre

   Proteser brukes til å erstatte tenner tapt på grunn av sykdom eller skade. Tannlegen og det tanntekniske laboratoriet arbeide sammen for å lage proteser som vil se bra ut og hjelpe pasienten til å spise normalt

Identification

Prosessen begynner med tannlegen undersøke de gjenværende tenner og tannkjøtt av pasienten. Et inntrykk er tatt av munnen med en deig-lignende leire satt på en plast eller metall lager brett som passer inni munnen. Et inntrykk er laget av både over-og underkjeven. Når leiren er gummiaktig og stiv den er fjernet, og sjekket for å sikre en nøyaktig inntrykk var gjort.

Størrelse

Gips av Paris helles i formen. Dette tørker og blir den første modellen blir brukt til å lage egne brett. Aksjen skuffene på første inntrykk bare komme i et par størrelser og sjelden produserer en presis nok modell. Den egendefinerte skuffen åpner for en nøyaktig montering mold og modell.

Funksjoner

Den egendefinerte brett, fylt med samme leire som før, blir så brukt til å lage en ny mold av pasientens munn. Når den er tørket den er fjernet, og sjekket for nøyaktighet. Pasienten biter deretter ned til flate stokker av dental voks. Inntrykkene skapte viser hvordan tennene kommer sammen. Andre målinger blir tatt, for eksempel størrelsen og fargen på de gjenværende tennene.

Geografi

I laboratoriet, er gips brukes til å lage nye modeller. Disse modellene er sikret på en enhet som kalles en articulator. Dette gjør at muggsopp kan justeres slik at bittet passer med inntrykk av bite stilling gjort i dental voks.

Hensyn

En spesiell rosa protese voks er dannet på modellen til å etterligne formen på tannkjøttet . Porselen tenner brukes for fortennene og plast tenner brukes for ryggen tennene. Tennene er valgt ut fra en rekke størrelser, former og farger er tilgjengelig fra produsenter. De velges ved hjelp av størrelsen og fargen målinger tannlegen tok. En varm kniv brukes til å varme opp voksen "tannkjøttet", og tennene er satt inn i voks. Den øverste og nederste tennene er justert for å tygge.

Funksjon

Tannlegen har pasienten prøve på proteser og eventuelle justeringer foretas. Disse protesene er returnert til laboratoriet, hvor en form av proteser er tatt. Dette mold brukes til å lage den endelige protesene gjør med dental plast. Når leire av mold er vanskelig det er kokt for å fjerne voks. Tennene forbli i formen i riktig posisjon. Smeltet plast er deretter helles i formen for å skape den endelige proteser. Når det er tørt overflødig plast er trimmet av og polert. Tannlegen har pasienten prøve på protesene en siste gang, og noen steder som skaper sure flekker er trimmet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------