Stilling: helse > graviditet >

tegn og symptomer på graviditet i den første måneden

   Det er noen tegn og symptomer som du kanskje merke i den første måneden av svangerskapet, som hormonelle forandringer skje. . Men mange kvinner ikke merker noen symptomer i det hele tatt, eller opplever lignende symptomer når de er i ferd med å få sine periode på grunn av pre-menstrual syndrome. Den eneste måten å fortelle for sikker på om du er gravid så tidlig på er gjennom en graviditetstest.

Ubesvarte Periode

En savnet perioden er det første tegn på graviditet, spesielt hvis du har en regelmessig syklus. Men noen kvinner har sykluser som er følsomme for stress, kosthold endre og mosjon, som også kan utsette en periode.

Trøtt

Noen kvinner føler seg utslitt så tidlig som den første uken av svangerskapet, ifølge American Graviditet Association. Dette skyldes en økning i hormonet progesteron, økt blod produksjon, og lavt blodsukker nivåer.

Tender, Swollen Bryster

Brystene kan føles ømme og hovne i løpet av den første måneden av svangerskapet. Dette er på grunn av hormonelle endringer i kroppen som gjør at morsmelk kanaler for å mate en baby. Men, ømme og hovne bryster er også et symptom på premenstruell syndrom (PMS).

Hyppig vannlating

Den hyppige behov for å urinere er et symptom på tidlig graviditet. Kroppen prosesser ekstra væske når du er gravid, noe som ender opp i blæren.

Forhøyet kroppstemperatur

Når du har eggløsning, stiger kroppstemperaturen litt. Normalt vil du ikke merke til dette og det er ikke et problem. Men vil din morgen temperaturer alltid være litt høyere enn før eggløsning rett før det er tid for deg å starte periode. Hvis temperaturen holder seg høyere i mer enn to uker etter eggløsning, kan det betraktes som en graviditet symptom, ifølge Women's Health Care emner. Dette skjer fordi kroppen ikke lenger slippe din livmorslimhinnen, og i stedet opprette babyen, skyter dine temperaturen aldri så lett.

Smerter og plager

Den spiker av hormoner tidlig i svangerskapet, samt den økte blodet sirkulasjon, forstyrrer den normale kjemiske balansen i kroppen og kan skape mild hodepine, ifølge Mayo Clinic. Lavere backaches er også vanlig.

Kvalme og matdepartementet Avsky

Så tidlig som 2 til 8 uker etter unnfangelsen, mange kvinner begynner å oppleve kvalme og morgenkvalme. Dette skyldes blant annet økte nivåer av østrogen, noe som gjør at magen til å ta lenger tid å tømme, ifølge Mayo Clinic. Gravide kvinner kan oppleve food cravings, samt en aversjon mot visse matvarer siden deres luktesans er økt under svangerskapet.

Blødningen

Noen kvinner vil ha svært lett blødning, ellers kjent som blødningen, når befruktet egg fester seg til livmorveggen. Dette skjer vanligvis ca 6 til 12 dager etter befruktning, ifølge den amerikanske Graviditet Association. Blødningen er ofte ledsaget av kramper.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------