Stilling: helse > graviditet >

tegn og symptomer på graviditet utenfor livmoren vs ovarian cyst

   Smertene er lik, og resultatene for enten tilstanden er trist. I et ektopisk, eller tubal, graviditet, er et foster tapt. Noen ovarialcyster krever kirurgi på den kvinnelige reproduktive organer. En kvinne som lider alvorlig magesmerte, et symptom på disse og andre forhold, bør du dra til legevakten umiddelbart.

Ovarialcyster

Disse cyster, som er væskefylte sekker på eggstokkene, er vanligvis godartet og ufarlig . Men noen er ondartet, truer en kvinne. Nettstedet cyster på eggstokkene viser de ulike typer cyster. Disse inkluderer cystadenomas, store og smertefulle cyster som utvikler utenfor eggstokken. En demoid cyste kan inneholde tenner, hår og ulike vev mens funksjonelle cyster fylle med egg under menstruasjon og forsvinner når er egg slippes. Endometriomas vokse innenfor eller utenfor livmor, forårsaker smerte, mens polycystisk eggstokker er full av egg som ikke slipper og fortsette å vokse. Symptomer på ulike cyster inkluderer ryggsmerter, smerter under samleie, uregelmessig menstruasjon, ømme bryster, magesmerter eller smerter i blæren /rektum, urinveisproblemer, kvalme og vektøkning.

ektopisk graviditet

I utgangspunktet føler en graviditet utenfor livmoren som en vanlig en. Men gjør det befruktede egget ikke gå utover den eggledere. Kvinnens perioder stoppe, hun kan være trøtt og kvalm, med ømme bryster og økt vannlating. Ettersom svangerskapet skrider frem, buk eller bekken smerter starter, vanligvis innen to måneder etter en savnet perioden. Blødning begynner, med en tung eller lett flyt. Kvinnen kan besvime eller gå i sjokk. Hennes skuldrene kan skade skyldes blødning under mellomgulvet. Fordi tilstanden er livstruende, er legehjelp kreves øyeblikkelig.

Forskjell i Symptomer

Selv om det er noe overlapping i symptomer, er graviditet utenfor livmoren mer sannsynlig å involvere uregelmessige blødninger enn cyster på eggstokkene. Med en graviditet utenfor livmoren, begynner magesmerter innen seks uker til den siste perioden. Skulder smerter er ikke et symptom på cyster på eggstokkene. Pasienter med ovarialcyster sjelden gå inn i sjokk. Mange forhold innebære alvorlige magesmerter, blant dem gallestein, appendisitt og bekkeninfeksjon. Enhver kvinne med sterke smerter bør gå til sykehus umiddelbart.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------