Stilling: helse > røyking >

Hva er faresignalene under svangerskapet?

   En av de første spørsmålene vordende mødre bør spørre gynekologen er, "Hva er faresignalene under svangerskapet?" Kjenner disse faresignalene kan bidra til å forhindre en spontanabort, dødfødsel, eller skade på mor eller foster. Hvis noen av disse faresignalene oppleves av gravide kvinner, bør de umiddelbart kontakte lege og kontakt lege

Vaginal blødning

Mens småblødninger under graviditet er noe vanlig og kan ikke indikere en komplikasjon, bør alle vaginale blødninger umiddelbart meldes til OB /gynekologi. Vaginal blødning, særlig blødninger som utgjør mer enn bare småblødninger, er en fare tegn på graviditet fordi det kan være et tegn på en forestående abort, placenta previa eller abruption, eller utbruddet av arbeidskraft.

Nedgang i Fetal Movement

En av de mest åpenbare faresignalene under svangerskapet, en nedgang i fosterets bevegelse kan være tegn på at fosteret er under stress, og ikke lenger trives i livmoren. I de første ukene av fosterets bevegelse deteksjon, følte i de fleste vordende mødre som begynner før eller ved 20 uker, kan bevegelser være ganske sporadisk. Men, etter uke 28 at fosteret daglige bevegelser skulle bli noe forutsigbart, og forventningsfull mødre bør utføre daglige spark teller for å sikre deres barnets bevegelser ikke er synkende. Hvis 10 bevegelser ikke er kjente i én time, en OB /GYN bør kontaktes.

Alvorlig Hevelse

Mindre hevelse i føtter, ankler og bein under svangerskapet er vanligvis betraktet som ganske normal, men noe alvorlig hevelse er en fare tegn for graviditet. Alvorlig hevelse, spesielt i ansikt og fingre, er en av de viktigste indikatorene på at en gravid kvinne kan lide av graviditet-induced hypertensjon. Dersom alvorlige, graviditet-induced hypertension kan kreve behandling gjennom en IV og sengeleie for å forhindre anfall og skader på fosteret.

Lekker væske

Fostervann gir næring og beskyttelse for den voksende fosteret, gjør noen lekkasje av væske en stor fare tegn under svangerskapet. Selv etter 38 uker av svangerskapet plutselig sprute eller langsom lekkasje av væske kan simpelthen at arbeidskraft er overhengende, før 38 uker en lekkasje av væske krever umiddelbar medisinsk tilsyn for å hindre smitte og forsøke å forsinke arbeidet.

magesmerter

Minor magesmerter under graviditet er vanligvis av liten betydning, da det er lett nok forårsaket av voksende livmoren og strekker leddbånd. Imidlertid er vedvarende, sterke magesmerter som ikke lindres av paracetamol, en fare tegn under svangerskapet som krever øyeblikkelig legehjelp. Magesmerter under graviditet kan være en indikator på graviditet utenfor livmoren, spontanabort, eller morkakeløsning.

Abdominal Trauma

Enhver traume mot magen under svangerskapet, ofte forårsaket av fall, slag mot magen eller bilulykker, krever øyeblikkelig legehjelp. Mens fosteret er omgitt av beskyttende væske og vev, akutt traume til buken kan lett påvirke livmoren og voksende fetus, forårsaker en rekke graviditet komplikasjoner og skader på området.

Premature Sammentrekninger

Utbruddet av sammentrekninger er vanligvis varslet som en velsignelse av kvinner i nærheten av forfall, slik de normalt indikerer begynnelsen av arbeidskraft, men regelmessige sammentrekninger før 37 uker er en alvorlig fare tegn på graviditet. Regelmessig, smertefulle sammentrekninger som blir tettere sammen, lengre varighet, og gradvis smertefulle er de viktigste tegn på at arbeidsmarkedet har begynt. Kvinner opplever disse sammentrekningene før 37 uker bør søke lege for å forsøke å stoppe arbeidet og forlenge svangerskapet for trivsel av babyen.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------