Stilling: helse > røyking >

amoksicillin for blæren infeksjoner

   Blæren infeksjoner (også kalt blærekatarr eller urinveisinfeksjoner) er betennelser i urinveiene, særlig blæren selv. Selv om mindre blæren infeksjoner kan kureres med ditt eget immunsystem, mange infeksjoner trenger hjelp av reseptbelagte antibiotika som skal løses. Amoxicillin er en av mange antibiotika som kan behandle blæren infeksjoner

Amoxicillin

Amoxicillin, en penicillin-type antibiotika, er foreskrevet for å behandle en rekke infeksjoner, blant annet lungebetennelse, ørebetennelse og urinveisinfeksjoner. Det avvæpner bakterier ved å hindre dem fra å utvikle celleveggene. Bakterier trenger celle vegger for å beskytte dem fra sitt miljø og å holde innholdet i cellen sammen. Amoksicillin holder blæren infeksjon-bakterier fra å overleve i kroppen din og reprodusere.

Blæren infeksjoner

Selv om en blære infeksjon (også kalt blærekatarr) spesifikt refererer til en betennelse i blæren, kan det også vise til eventuelle infeksjoner av urinveiene. Disse infeksjonene er forårsaket av bakterier som normalt finnes på huden eller i tarmkanalen. Når disse bakteriene spredte seg inn i urinveiene, begynner de å vokse, formere seg og irritere strukturer i urinveiene, inkludert urinrøret, blæren og nyrene.

Behandling

Din helsepersonell kan diagnostisere blæren smitte gjennom en enkel urin analyse. Når han er sikker på at du har en blæren infeksjon, vil han forskrive et antibiotikum som amoksicillin. Din resept vil komme i form av en tablett eller suspensjon væske og kan ha et merkenavn som Amoxicil eller Trimox. Dosen og lengden på resepten din vil avhenge av alvorlighetsgraden av din tilstand. Ta alltid din resept måten helsepersonell har foreskrevet det.

Side Effects

Hvis du tar amoxicillin for en blæren infeksjon, bør du opplever svært få bivirkninger. Noen pasienter kan oppleve kvalme, irritabilitet og tretthet, men det er ikke vanlig. På den annen side, allergi mot penicillin-relaterte antibiotika er vanlig. Unngå å ta amoxicillin dersom du lider av disse allergi fordi du kan utvikle utslett, elveblest og andre uønskede bivirkninger. Amoksicillin også reduserer effekten av p-piller, så bruk en annen type prevensjon inntil blæren infeksjon er kurert.

Advarsler

Din blæren infeksjon symptomer kan begynne å gå bort før amoxicillin resept er gjort. Fortsett å ta antibiotika før resepten har gått ut for å hindre at blæren infeksjon fra tilbakevendende. Hvis du ikke ser noen forbedring av blæren infeksjon symptomer, bør du kontakte Heath omsorg leverandøren. Du kan ha blitt feildiagnostisert eller infeksjon kan ha kommet inn i en mer alvorlig tilstand.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------