Stilling: helse > røyking >

baby utviklingen i livmoren

  

The First Trimester

De første trimester av en graviditet begynner ved unnfangelsen, og ender ved avslutningen av den tredje måneden. I løpet av denne viktige tiden, reiser fosteret gjennom eggledere og finner sin vei til livmoren, der det holder for resten av svangerskapet. I disse tre månedene, begynner fosteret å utvikle sine øyne, nese, lepper, tunge og tenner.
Ved den andre måneden i første trimester, begynner penis å danne dersom embryoet er en gutt. Hjertet begynner å fungere, og selv om moren ikke kan føle noe ennå, er embryoet beveger seg.
Ved utgangen av tredje måned av svangerskapet, har embryoet blitt et foster, og det veier ca en unse. Øynene begynner å fullt utviklet, og fosteret begynner å vokse fingernegler, armer, hender ben og føtter. Fosteret er hjerteslag er sterk nok til å være fanget på en skjerm.

Andre trimester

Det andre trimester av svangerskapet begynner på den fjerde måned, og fosteret bør veie rundt syv gram av denne tiden. Utviklingshemmede, har fosteret allerede sine fingre og tær, samt sin reproduktive organer.
Det begynner å vokse tann knopper og kan også vise motoriske funksjoner som tommelen suge. Ved den femte måneden av svangerskapet, veier fosteret ca en halvkilo og vokser hår på hodet. På denne tiden, kan mor føler fosterets bevegelse. Slutten av andre trimester skjer i den sjette måneden av svangerskapet. I løpet av denne tiden, kan fosteret bli opp til 2 kg. eller mer i noen tilfeller. Han kan åpne øynene for korte perioder og kan til og med hikke og vrikke fingrene.

The Third Trimester

På syv måneder, har fosteret allerede utviklet smaksløker på tungen sin, samt lag av fett til isolasjon. Organene begynner å modnes ytterligere, og huden er rød og rynkete. Hvis barnet er født på denne tiden, kan det overleve, men vil bli betraktet som en for tidlig fødsel og vil kreve spesiell forsiktighet.
I slutten av måneden åtte, vil fosteret har truffet en vekst sprute, raskt utvikler seg i alle retninger . Brain vekst øker voldsomt i denne måneden, og babyen kan sparke hardt nok for det å bli synlig fra utsiden. Utgangen av tredje trimester markerer begynnelsen på fødsel. Fosteret vil falle ned i nedre del av magen, forbereder inngang inn i fødselskanalen. Fosteret kan virke mindre aktive i denne perioden.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------