Stilling: helse > røyking >

define HLR

   Hjerte-lunge-redning (HLR) er en førstehjelp teknikk som kombinerer kompresjoner og redning puste. Det kan redde liv når noen pusting eller hjerterytme har stoppet på grunn av hjerteinfarkt, i nærheten av drukning eller andre nødsituasjoner. Selv om medisinsk faglig og mange lekfolk er trent i HLR, det bedre for selv de som ikke har blitt opplært til å gjøre noe i situasjoner der HLR kan brukes

Bakgrunn

Fravær av blod-frakter oksygen kan føre til permanente hjerneskader på bare noen få minutter og død innen åtte minutter. HLR holder blodet i bevegelse og frisk oksygen til hjernen og andre organer.

Ringer etter hjelp

Hvis den personen som trenger bistand synes å være bevisstløs og ikke svarer når avlyttet eller ristes og snakket med, en samtale bør plasseres til 911 straks, om mulig, før HLR. Unntak er gjort dette hvis personen ikke svarer på grunn av kvelning, drukning som, i så fall HLR bør gjøres for ett minutt før du ringer etter hjelp, eller hvis personen trenger HLR er et barn, i så fall HLR bør gjøres for to minutter før du ringer. Hvis mer enn én person er tilgjengelig for å hjelpe, skal man ringe mens en annen begynner å gi bistand.

Opplæring

The American Heart Association viser at mennesker reagerer forskjellig basert på trening. De som har siste trening bør føle seg komfortabel med å gjøre HLR med brystkompresjoner og redning puste, men de uten utdanning og de som ikke er komfortable med sine evner skal bare gjøre kompresjoner.

HLR for voksne

Før du starter HLR, den personen som trenger hjelp bør legges på ryggen på et fast underlag, og den personen som gir bistand bør åpne offerets luftveiene ved å vippe panna tilbake og forsiktig løfte haken fremover. Sjekk om hun puster ved å lytte og føle etter pusten og leter etter brystet bevegelse i opptil 10 sekunder. HLR veksler mellom to pust og 15 kompresjoner. Åndedrag skal vare ett sekund og gis med nesen klemt. Hvis brystet ikke stiger med det første åndedrag, må hodet vippet tilbake igjen før den andre pusten. Kompresjoner bør gis med to hender oppå hverandre på brystet mellom brystvortene. Albuene skal holdes rett, med skuldrene over hendene, å bruke vekten av overkroppen. Brystet skal være komprimert to inches, to ganger i sekundet. Etter fem runder med pust og kompresjoner, bør en defibrillator brukes én gang før syklusen blir gjenopptatt. Dette bør videreføres inntil tegn til bevegelse eller nødsituasjon hjelp ankommer.

HLR for barn

Prosedyren for HLR på et barn mellom 1 og 8 er den samme, bortsett fra at kun en hånd bør brukes for hjerte kompresjoner, og pediatriske pads bør brukes med defibrillatoren hvis de er tilgjengelige. I HLR utføres en baby, bør redning pust dekke nese og munn, og munnen bør kontrolleres for utenlandske objekter hvis brystet ikke stiger etter de to første åndedrag. Rescue åndedrag bør være forsiktig pust av luft presset fra kinnene. Bare to fingre skal brukes til å komprimere brystet en tredjedel til halvparten dybden. De bør plasseres rett under linjen mellom brystvortene
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------