Stilling: helse > røyking >

guide til en menstruasjonssyklus

   Hver måned går den kvinnelige kroppen gjennom en svært komplisert prosess for å forberede seg på mulige graviditet. Den intrikate prosessen med menstruasjonssyklusen involverer flere hormoner og inkluderer ulike faser. Lære mer om hva som skjer under menstruasjonssyklusen kan øke din forståelse av hva en normal, sunn syklus betyr for kroppen din

Day One

Den første dagen i menstruasjonen regnes dag ¨¦n av syklusen. Før starten av perioden, er din livmorveggen bygge opp et beskyttende lag av vev og næringsstoffer for å forberede seg til implantering av et befruktet egg. Hvis du ikke blir gravid, begynner dette livmorslimhinnen å gå i oppløsning. Den resulterende strømmen av blod er det som forårsaker menstruasjonen.

Follikkelstimulerende hormon

Som kroppen din er Shedding de unødvendige livmorslimhinnen, er det også produsere follikkelstimulerende hormon (FHS). Dette hormonet fører til omtrent et dusin follikler i eggstokkene til å begynne å modne og slippe østrogen. Eggene innenfor follicles begynner å modnes og forberede seg på mulige befruktning. Denne prosessen varer vanligvis ca to uker, og det ender når kroppen når en østrogen terskel.

Estrogen

Det hormonet østrogen er viktig for modning av egg og utviklingen av livmorslimhinnen. Som østrogennivået stiger i løpet av de første to ukene av syklusen din, kan du oppleve bryster hevelse eller ømhet, humørsvingninger, hodepine og nedsatt sexlyst, alle vanlige symptomer på premenstruelt syndrom (PMS). Til slutt, de høye nivåene av østrogen utløse en bølge av luteiniserende hormon.

Eggløsning

Den bølge av luteiniserende hormon (LH) fører et egg til å sprenges fra hårsekken, en prosess som kalles eggløsning. En kvinne kan slippe to eller flere egg i en 24-timers periode, som står for toeggede tvillinger eller flere fødsler. Den rev hårsekken begynner å løsne et annet hormon kalt progesteron.

Progesteron

Den utgivelsen av progesteron etter eggløsning hindrer frigjøring av andre egg og også hjelpemidler i jevning livmorslimhinnen. Økte progesteron nivåer også føre til en topp i kroppstemperatur. Kvinner som prøver å bli gravid overvåke sine basal kroppstemperatur å se for denne endringen, noe som indikerer unnfangelse er sannsynlig.

Lutealfasen

Tiden mellom eggløsning og menstruasjon er kjent som lutealfasen. Denne fasen varer vanligvis 12 til 16 dager, og markerer levetid sprukket hårsekken, som er kjent som corpus luteum. Som LH nivået begynner å falle av, begynner corpus luteum til å forverre seg, forårsaker progesteron nivåer å raser nedover. Dette fall i progesteron fører til at livmorslimhinnen til å gå i oppløsning, og din neste menstruasjon begynner.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------