Stilling: helse > røyking >

helsemessige grunner for mannlige strekkmerker

   Det fornuftig at strekkmerker er oftere assosiert med kvinner enn menn, som ni av ti gravide kvinner og sju av ti unge kvinner har dem. Men, får en betydelig del av den mannlige befolkningen strekkmerker også: Fire av ti mannlige unge og mange eldre menn har dem. Her er en titt på noen av grunnene til at dette fenomenet skjer

Pubertet

Strekkmerker form ofte i puberteten, når rask vekst strekker huden raskere enn den kan vokse og skaper tårer i nedre laget, dermis. Mens unge kvinner er mer sannsynlig å få strekkmerker på lårene, rumpe og bryst i løpet av denne tiden, unge menn vanligvis opplever dem på utsidene av lårene og lumbosacral regionen av det lave ryggen. Som ungdom vokser i et mangfoldig rekke måter, men det er stor variasjon i hvor strekkmerker form, med noen hanner utvikler dem i andre steder, for eksempel utsiden av overarmene.

Bodybuilding

Veksten av muskler fra bodybuilding kan forårsake strekkmerker tilsvarende de som er knyttet til veksten fra ungdomsårene, når musklene størrelse er også sannsynligvis øke. Disse strekkmerker er særlig vanlig i rundt skuldrene og biceps, der musklene kan vokse raskere, men intense bodybuilding i andre områder kan føre dem der også.

Fedme

I tillegg kan rask vektøkning forårsake strekkmerker som er lik de fra puberteten, bodybuilding og graviditet hos kvinner.

Cortisol

Strekkmerker kan også utvikle seg når en person har for mye kortisol eller andre steroid hormoner i kroppen hans. Kortisol kan lages i kroppen eller innført utenfra, enten absorbert muntlig eller absorbert gjennom en krem som brukes på huden. Overdreven produksjon av dette hormonet kan være forårsaket av Cushings sykdom, hvor hypofysen produserer for mye ACTH, et hormon som får binyrene til å gjøre kortisol.

Sykdom

Strekkmerker kan også være forårsaket stundom av diabetes og ved Ehlers-Danlos syndrom, en genetisk lidelse som fører til svekket bindevev i hele kroppen, inkludert i huden.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------