Stilling: helse > røyking >

hva er årsakene til piping hos spedbarn?

   Infant Hvesing er en utfordring å diagnostisere, da det er kan være forårsaket av mange faktorer. Årsaker til hvesing hos spedbarn kan variere fra en luftveisinfeksjon, tidlig utvikling av astma eller forkjølelse

Common Cold

Den forkjølelse kan være årsaken bak babyens tungpustethet. Symptomer på et spedbarn er kaldt kan inneholde tungpustethet. Sørg for å se din lege hvis du mistenker at barnet har tatt en kald, som en vanlig forkjølelse kan fort bli til noe mer alvorlig som bronkiolitt.

bronkiolitt

bronkiolitt er en ganske vanlig infeksjon som fører til hvesing hos spedbarn. Med bronkiolitt, bronkial passasjer svelle, noe som gjør det vanskelig å puste. Spedbarn kan bli påvirket av denne infeksjonen oftere enn eldre barn, fordi barnets luftveiene er mindre og derfor er mindre vanskelig å bli blokkert.

Luftveisinfeksjon

En luftveisinfeksjon kan også være den skyldige for ditt barns tungpustethet. Når en baby får en luftveisinfeksjon, henne allerede små luftveiene blir hovne, som fører til hoste og tungpustethet.

Astma

Astma er en primær årsak til spedbarn tungpustethet, men det er vanskelig å oppdage fordi astmaen ikke fullt ut kan vurderes før en lungefunksjon test kan utføres. Den lungefunksjon testen omfatter en alvorlig av dype pusteøvelser, og er vanligvis utført på barn fra 6 år og oppover. Astma rammer mer enn 6 millioner barn.

Andre faktorer

Noen andre faktorer kan føre til et spedbarn å hvese. Sjelden kan en liten gjenstand (for eksempel en food partikkel eller utenlandsk objekt) har blitt inhalert ned i lungene. I tillegg kan enkelte premature babyer med luftveier som ikke har utviklet skikkelig forårsake wheezing også.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------