Stilling: helse > røyking >

hva er de fem viktigste funksjonene i leveren?

   Leveren, kroppens største kjertel-organ, veier om lag 3 pounds. Det vises på høyre side av kroppen i nærheten av magen, under mellomgulvet. Den har mange funksjoner som er avgjørende for en frisk person

Fordøyelse

Leveren viktigste funksjon er å produsere stoffer som hjelper kroppen bryte ned fett. Leveren produserer galle som bistår i nedbrytning og fordøyelse av mat.

Glukose og Blood

Leveren omdanner glukose til glykogen (sukker), kroppens viktigste energikilde. Det detoxifies også blodet gjør det rent og rent for bruk i kroppen.

Bagasje

Leveren lagrer mange vitaminer og mineraler som vitamin A, D, K og B12. Den gir også visse aminosyrer som er byggesteinene i proteiner nødvendig.

Produserer Urea

Leveren produserer urea, som er den viktigste komponenten i urin. Det hjelper kroppen skiller ut overflødig avfall, ammoniakk, nitrogen og protein.

Kolesterol

Om 80 prosent av kroppens kolesterol produseres i leveren. Kroppen trenger kolesterol for hver celle og for balanse i hormonene, natrium og vann.

Fact

Leveren er et fantastisk organ som kan regenerere seg selv. Det er mer enn 500 funksjoner i leveren som påvirker kroppen, sinnet og ånden.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------