Stilling: helse > røyking >

hva som forårsaker plantars vorter?

   Plantar warts er en vanlig hud infeksjon på foten og kan trenge å bli behandlet for å håndtere smerten og holde dem fra å spre seg. Noen mennesker er immune mot dem, men opptrer oftest hos barn og ungdom. Det er viktig å vite hva som forårsaker plantar warts og hvordan å identifisere og behandle dem

Årsak

The human papilloma virus (HPV) forårsaker plantar warts. Små kutt eller brudd i huden på foten kan forlate noen utsettes for HPV. Plantar warts er godartet vekster, men kan være svært smertefullt, fordi gå og stå kan få dem til å vokse dypt inn i huden. Viruset kan ta så lenge som ett eller to år til å dø naturlig, men ofte folk har plantar warts fjernet på grunn av smertene. Felles forurensede områder kontrakt på HPV-viruset er offentlige garderober og svømmebasseng.

Symptomer

Du kan fortelle en plantar vorte fordi de ligger bare på føttene, vanligvis i bunnen. De kan vises som et opphøyd bump, er grove i tekstur og har en grå eller brun farge. Du kan også se mørke flekker, som er små kapillærer. Hva du ser på overflaten av huden er vanligvis bare en liten del av selve vorte. Ofte er resten av det vorte dobbelt så stort under huden, og du er bare å se hva som har brutt gjennom. Noen ganger vorte bryter aldri gjennom overflaten av huden på grunn av presset av å stå. Plantar warts kan dukke opp i klynger, og kan være så stor som 1 cm i omkrets.

Testing

En podiatrist generelt vil ønske å sende inn en prøve av det berørte området for å få den analysert av en lab. En patolog vil da bruke et mikroskop for å vurdere prøven og gi en diagnose. I dette tilfellet podiatrist vil skrape av litt hud celler og samle dem i en liten beholder som skal sendes til patologen. Resultater generelt kan mottas i løpet av få dager.

Behandlinger

Mange behandlinger er tilgjengelige, inkludert over-the-counter medisiner. Vær forsiktig når du bruker disse sure behandlinger fordi friske vevet ved siden av plantar warts kan bli skadet. Fotpleie kan gjelde salisylsyre eller dichloroacetic syre til det vorte, som dreper viral cellene. Kryoterapi med natrium nitride noen ganger brukes til å fryse den berørte delen av foten. Den vorte vil bli svart og falle av etter noen dager. En podiatrist kan også bruke lasere til å fjerne vorter, eller de kan fjernes kirurgisk.

Forebygging

Walking med barefeet øker sjansene betydelig for å pådra HPV og plantar vorter. Det er også lurt å endre sokker og sko på en daglig basis og holde føttene rene. Det er en god idé å sjekke barnas føtter på regelmessig basis, også. Hvis du merker noen vekster eller endringer i føttene, se podiatrist umiddelbart for en kontroll.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------