Stilling: helse > røyking >

hvor lenge varer en feber sist i barn?

   Fever er en en økning i kroppstemperatur som en reaksjon på en infeksjon i kroppen. Fever er faktisk en sunn reaksjon og hjelper immunforsvaret drepe bakterier og bekjempe virus og bakterieinfeksjoner. Ifølge CS Mott Children's Hospital, kan feber hos barn siste to til tre dager

Årsaker

Viral infeksjoner aa forkjølelse, influensa eller vannkopper kan være kilden til feber hos barn. Bakterielle infeksjoner som strep hals, urinveisinfeksjoner, lungebetennelse, hjernehinnebetennelse og sepsis kan også føre til feber hos barn. Flere kilder som kan utløse perioder med feber hos barn er øre infeksjoner, heteslag, tenner, vaksinasjoner, kjemisk forgiftning, lungebetennelse og /eller temporal arteritt.

Behandlingsmuligheter

Fordi feber er ikke en sykdom, betyr det ikke trenger vanligvis behandling med mindre det er ekstremt høy eller forårsaker barn ubehag. Non-aspirin feber reduksjonsgir fungerer best til å behandle feber hos barn før det avtar. Non-aspirin feber reduksjonsgir også effektivt lindre symptomer på smerter i kroppen og frysninger som er knyttet til perioder med feber. Barn som opplever feber bør få rikelig med hvile og drikke rikelig med væske for å unngå dehydrering. Det er aldri en god idé å "sulte" feber hos barn og foreldre bør i stedet gi sine barn med rikelig med regelmessige måltider for å opprettholde den energien er nødvendig for å bekjempe feberen symptomene.

Hensyn

Sponge bad kan være en effektiv behandling for barn som har vært plaget av høy feber over 103 grader C i mer enn en time. Barnets temperatur vil avta i løpet av fem til 10 minutter etter en svamp bad har begynt. Lunkent bad kan også ha samme effekt og i henhold til American Academy of Pediatrics rensevæske bør aldri brukes som en erstatning for vann som det kan inhaleres og absorberes inn i huden og resultere i koma.

Forebygging og løsning

Hindre feber kan vise seg å være en utfordring for foreldrene. Barn er utsatt for bakterier, virus og bakterier på en daglig basis, spesielt de som går på barnehage og skole. Den mest effektive feberen forebyggende metode er å lære barnet å vaske hendene regelmessig.

Advarsel

Kontakt barnelege umiddelbart hvis barnet fortsatt plaget av feber over lengre tid, da underliggende tilstand som forårsaker feber kan krever ytterligere behandling. Barn som opplever kroniske feber skal se en barnelege for å utelukke eventuelle alvorlige problemer slik som lupus, hypertyreose, autoimmune sykdommer eller kreft, for eksempel nyrekreft.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------