Stilling: helse > røyking >

kroniske tilbakefall forebygging plan

   Tilbakefall oppstår når en rusavhengig kommer tilbake til rusmisbruk etter en periode med nøkternhet. Ulike utløser kan sette av eller forlenge et tilbakefall, blant annet enkelte steder, folk og aktiviteter som bringer tilbake minner og følelser knyttet til avhengighet. Lære å gjenkjenne advarselen tegn på tilbakefall er en av de mest effektive måtene å forebygge en fra forekommende

Starting Over

Relapse forebygging er mest effektiv når en rusavhengig starter over fra bunnen av med nye venner, nye hobbyer og et nytt syn på livet. Til å begynne med, bare tilbringe tid med mennesker som fører edru og oppfylle liv. Bli med spesielle interessegrupper som tillater likesinnede mennesker å møte og dele i sine lidenskaper sammen, eller oppsøke nye venner på din favoritt bokhandelen eller restaurant. Unngå kjedsomhet ved å delta i hobbyer du liker, for eksempel fotturer eller surfing, og arbeide mot en karriere som gjør at du føler deg glad og oppfylt.

delta på gruppemøter som Anonyme Alkoholikere på regelmessig basis kan hjelpe rusavhengige i tilfriskning bli edru samtidig møte mennesker med lik bakgrunn. Ifølge PubMed. gov, hadde de som suppleres innleggelse rusbehandling med oppfølging i grupper som AA og NA høyere priser for å lykkes enn de som ikke gjorde det. Veiledning og andre former for "snakke terapi" kan også være nyttig i å jobbe gjennom problemene som fører til avhengighet. For de som ikke kan møte rådgivning, kan journalføring gi utløp for frustrasjoner samtidig bidra til å peke på uheldige tankemønstre og atferd.

Ting du bør unngå

Unngå høy risiko aktiviteter er avgjørende for suksess for enhver attføring. Unngå gamle hangouts og steder som utløser ubehagelige følelser før du er i stand til å håndtere dem uten frykt for tilbakefall. Avskåret kommunikasjon med forhandlere, rusavhengige og folk som oppfordrer farlig atferd, og unngå høy-risiko situasjoner hvor din foretrukket legemiddel er sannsynlig å være til stede.

Kjedsomhet er en stor trussel mot rusavhengige i tilfriskning. For å unngå denne fallgruven, opphold opptatt med jobb og hobbyer og sette av tid til å slappe av hver dag. Unngå unødvendig stress fra eksterne kilder og bare fokusere på dine egne problemer til du føler deg klar til å håndtere utenfor stressfaktorer. Erstatt negative selvfølelsen med positive bekreftelser på at øke selvtilliten din, og ikke nøl med å spørre om hjelp når du trenger det.

Advarsler og sikkerhet

Hvis du eller noen du kjenner tilbakefall til narkotika-eller alkoholmisbruk, søker hjelp umiddelbart for å unngå skade, død eller en retur til full-blåst avhengighet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------