Stilling: helse > røyking >

lav-kolesterol diett mat

   Kolesterol er et voksaktig stoff som er laget i leveren og finnes i blodet og i cells. We også skaffe kolesterol fra mat. Kolesterol er nødvendig at det hjelper danner cellemembraner og noen hormoner. Imidlertid fører for mye kolesterol i kroppen store risikofaktorer for hjertesykdom som kan føre til hjerteinfarkt. Kolesterol ikke løser seg i blodet, det er transporteres av transportører som kalles LDL lipoproteiner og HDL lipoproteiner. Å ha en lav-kolesterol diett er viktig fordi det kan bidra til å forhindre oppbygging av plakk i arteriene.

The Low-Cholesterol Mat grupper

Lean kjøtt, grønnsaker, frukt, korn, nøtter og frø er lavt kolesterol matvarer. Low-kolesterol matvarer kampen buildup i arteriene ved å hjelpe utsondre kolesterol fra kroppen. Et kosthold som inneholder disse kan gi deg grunnlag for en levetid på helsefordeler. Noen lav-kolesterol matvarer er rimelige i kalorier, og noen er ikke. Det er imidlertid viktig å inkludere høyere kalori de også, som de også er kolesterol busters. En servering av disse høyere-calorie, lav-kolesterol matvarer er nok.

A Low-Kolesterol Frokost

En god lav-kolesterol frokost er havre. Havre med skummet melk og valnøtter er enda bedre. Du kan selv legge hvete toast. Denne frokosten gir deg løselig fiber, en viktig kolesterol buster. Gelen kvaliteten av havremel hjelper skille ut kolesterol fra kroppen din. De 5 til 10g fiber som å spise havregryn gir hindrer overkant absorpsjon av kolesterol.

Tørre frokostblandinger er en annen breakfast alternativ som gir 3 til 5 gram fiber. Kalori-og sukkerinnhold kan være høy, så les etiketten nøye. Spis korn som har færre enn 13G av sukkerinnhold og minst 3g av fiber. To daglig 8-oz. porsjoner med appelsin juice eller yoghurt drikker som inneholder plantesteroler reduserer LDL med 10 prosent og mettet fett med 10 prosent. Frukt er en annen utmerket lav-kolesterol mat til frokost. Blåbær inneholder pterostilbene, et stoff som senker effekten av dårlig kolesterol. Å legge dem til korn gir det ekstra kolesterol-kampstyrke.

Snack Foods, lunsj og middag

Barley og bønner, spesielt nyre bønner, er fantastisk kolesterol jagerfly. Så er epler og appelsiner. En daglig dose av enten frukt er sterkt anbefalt. Frisk svisker, pærer og rosiner er også bra. Rå grønnsaker er gode lav-kolesterol jagerfly, også. Spise gulrøtter og brokkoli hjelpemidler i kolesterolsenkende. Avokado, en rik kilde til enumettet fett, er høy i kalorier, men reise de gode kolesterolet og senker dårlige. Se dine antall porsjoner, men inkludere dem i lav-kolesterol diett.

Lean kjøtt og fet fisk som makrell, sardiner, laks, sild, storørret og albacore tunfisk er gode middagen matvarer som også kjempe kolesterol. Snacking hver dag med en servering av nøtter, spesielt valnøtter og mandler, er bra for å senke kolesterolet. Hel-korn kjeks og bakte tortilla chips er også god snacks.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------