Stilling: helse > røyking >

lav-protein matlaging for fenylketonuri

   Fenylketonuri er en arvelig tilstand der kroppen ikke behandle fenylalanin i protein. Også kjent som PKU, denne lidelsen kan føre til ekstrem mental retardasjon på grunn av økende nivåer av PHE (fenylalanin). Per 202C alle barn født i USA gis en PKU test til hjelp i behandling av tilstanden tidlig. Behandlingen for PKU innebærer en lav-protein diett

grønnsaker og urter

Folk som lider av PKU er pålagt å spise en spesiell lav-protein diett, for å hindre at nivåene av phenylalanines stiger i kroppen. Mange matvarer som er lav-protein inkluderer flere grønnsaker og frukter som papaya, agurk, gresskar, søte poteter og brokkoli. do fleste av disse matvarene inneholder spor av protein, men så vegetariske retter er tilstrekkelig for mennesker som lider av denne genetisk lidelse. Urter brukes ofte i lav-protein dietter for sine smaker og antioksidant-egenskaper som ingefær rot, som er et vanndrivende, og solhatt, som øker immunforsvaret. Komme kreative og legge til forskjellige urter til lav-protein måltider er en fin måte å kontrollere kostholdet samtidig som lider av PKU.

Kjøtt for Low-Protein dietter

Lider av PKU betyr ikke nødvendigvis en person har til å fullstendig eliminere proteiner fra kostholdet. Magert kjøtt som fisk og kylling kan spises med måte. Å tilberede et godt måltid som har kjøtt i det, bruker omtrent en halv kilo av tynt strimlet kylling bryst kjøtt, og legge den til en 1-qt. gryte med kokende vann. Mix en 8-oz. kan med kremen av soppsuppe i vannet, og kaste inn et utvalg av grønnsaker som terninger selleri, gulrøtter, løk og poteter. Hvis du ønsker en tykkere suppe, 4 ss. av maisstivelse vil tykne den opp pent. Serveres på toppen av potetmos.

Tips

Matlaging for noen med PKU kan introdusere deg til ulike smaker og ingredienser. Korn er viktig for næringsstoffer som karbohydrater, og gjør gode alternativer til høy-protein mat. Spis rikelig med varme og kalde frokostblandinger som deler av et balansert frokost, og unngå mat som egg, belgfrukter og rødt kjøtt. Men, er protein en viktig del av human ernæring, og selv for en med fenylketonuri, er det viktig for kroppen å få minst små mengder protein.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------