Stilling: helse > røyking >

overgangsalder og humørsvingninger

   Varierende hormoner føre til en rekke symptomer, hvorav de fleste er ikke hyggelig, og kan føre til humørsvingninger i menopausal kvinner. Ifølge eMedicine, når østrogen (hormon) nivåer avta i løpet perimenopause, kan dette hormonet ikke lenger gjøre jobben sin. Når østrogennivået er optimal, fungerer dette hormonet å stimulere syntese av nevrotransmittere, samt påvirkning membran permeabilitet og uttrykket av reseptorer. Østrogen hjelper holder en kvinnes kropp balanserte og hennes hud, hår og hjernen sunt.

Det kan ta en stund

Perimenopause kan være en lang og trekke ut prosessen. I løpet av denne fasen, en kvinne til slutt stopper eggløsning, og deretter til slutt stopper mensen. Denne overgangen fra vanlig menstruasjon og eggløsning å menopause kan påvirke stemninger fordi en kvinnes hormoner er varierende vilt. En kvinne kan gå gjennom måneder eller år for å oppleve uberegnelig hormoner som ikke bare fysisk innvirkning henne, men kan svekke hennes kognitive prosesser samt påvirke hennes følelser. Perimenopause, frem til overgangsalderen, kan være en vanskelig overgang for en kvinne.

Serotonin og noradrenalin

I følge Epigee Women's Health, serotonin slippe når hormonene østrogen, progesteron og androgen er i endring under perimenopause. Serotonin er kjemisk stoff som gjør at du føler deg bra. Da synker, så vil ditt humør. Siden serotonin nivået endres vesentlig i løpet overgangsalderen, som gjør noradrenalin nivåer, som begge er nevrotransmittere, dette er tenkt å bidra til humørsvingninger og depresjon. Når østrogennivået er så lave at de ikke lenger kan legge til rette for aktivitet i produksjonen av noradrenalin, kan dette føre til depresjon.
Men Epigee Women's Health bemerker at noen leger og forskere mener at overgangsalderen humørsvingninger ikke er relatert til hormonelle og kjemiske forandringer, men rett og slett er et resultat av symptomene som en kvinne opplever. Hvis du har hetetokter, nattesvette, kan ikke sove og er utmattet som et resultat, humøret sannsynligvis ikke kommer til å bli bra. Hvis du lider av verkende ledd, hodepine, hjerne tåke og ekstrem følsomhet for temperatur, er disse faktorene ikke kommer til å bidra til din mentale velvære.

Pre-eksisterende problemer

Hvis en kvinne har fått diagnostisert , tidligere i hennes liv, som schizofrene, kan denne sykdommen toppen igjen når hun er mellom 45 og 50 år gammel. Forskere mener at østrogen spiller en regulerende rolle i schizofreni. Når østrogennivået drop, dette er ikke nyttig for schizofrene kvinnen. Hvis en kvinne har en pre-eksisterende panikklidelse, kan det forverre i overgangsalderen. I tillegg kan de som plages med en tvangslidelse (OCD) og bipolar lidelse blir verre i overgangsalderen. OCD kan også bli verre under svangerskapet, så det ser ut til at det er en direkte sammenheng mellom denne lidelsen og hormonnivåer.

Søk Hjelp

Så, nei, det er ikke alt i hodet. Du virkelig opplever humør og fysiske forandringer, som er direkte relatert til prosessen at kroppen går gjennom. Hvis stemninger er i rask endring og skape problemer for deg og din familie, diskutere dette med legen din.

Valg

Noen kvinner finner lindring gjennom naturlig rettsmidler (urter) eller gjør yoga. Noen begynner å meditere og få massasje. Andre blir mer bevisste på kostholdet og hva de legger i kroppen sin.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------