Stilling: helse > røyking >

stadier av menstruasjonssyklus

  

Ovarian Cycle

The ovarian syklus starter med follikulær fase. . I follikulær fase, som starter samme dag mensen ikke, begynner egget å vokse og modnes inne i hårsekken, også kjent som egg sac. Denne fasen fortsetter til eggløsning, og da du går inn i lutealfasen.
Eggløsningen skjer rundt den fjortende dag i hele menstruasjonssyklusen, som inkluderer alle sykluser og faser. En bølge av luteiniserende hormon, eller LH, skjer rett før egget slippes fra eggstokken.
Etter eggløsning kommer lutealfasen. På denne tiden, fyller corpus luteum (latin for "gul kropp") på plass i eggstokken der det modne egget lå før den ble sluppet ved eggløsning. Lutealfasen vil fortsette til den første dagen i menstruasjonen.

Uterine Cycle

På samme tid i eggstokkene syklusen foregår, er livmor syklusen også forekommer. Denne syklusen består av proliferasjonsfasen og sekretoriske fasen.
Den proliferativ fasen starter når menstruasjonen er over, og fortsetter til eggløsning igjen. Livmorslimhinnen vokser og blir tykkere i løpet av denne tiden i forberedelse for implantering av et befruktet egg. Hvis dette implantasjon av et befruktet egg som skjer, oppstår graviditet.
Din livmoren begynner sekresjon proteiner etter eggløsningen scenen, og fortsetter å gjøre det før menstruasjonen begynner. Disse proteinene kommer fra kjertler i livmoren din og, igjen, forbereder livmoren for et befruktet egg til å bli implantert.
Hvis implantasjon av et befruktet egg ikke skjer, endometrium, som er et annet ord for livmor fôr, vil begynne å bryte ned. Proteiner vil ikke lenger være skilles ut fra kjertler, og foring vil begynne å bryte ut av livmor veggene. Som den gjør det, er det gått ut av kroppen din og du har mensen, også kalt menstruasjon.

Menstruasjon

Menstruasjon Normalt varer alt mellom tre og fem dager, selv om det kan være lengre for noen kvinner og kortere for andre. Avhengig av mengden av livmorslimhinnen som ble dannet, kan en periode være tung eller lett.
Mange faktorer kan føre til forandringer i livmorslimhinnen, inkludert bruk av p-piller, noe som kan føre til lysere, kortere perioder, eller andre fysiske problemer, som for eksempel endometriose, som kan forårsake svært tunge, smertefulle menstruasjoner.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------