Stilling: helse > røyking >

tegn og symptomer på urinveisinfeksjon hos eldre

   Når bakterier som normalt finnes på huden, i tarmkanalen eller avføring jobbe seg inn i urinveiene, vanligvis gjennom åpningen som urinen bruker til å forlate kroppen, utvikler en urinveisinfeksjon. En urinveisinfeksjon (også kalt en blære infeksjon eller en UTI) er en vanlig tilstand som rammer mange mennesker, særlig eldre

UVI og eldre

Eldre mennesker er mer utsatt for urinveisinfeksjoner enn yngre mennesker. Dette er fordi de er mer sannsynlig å få bakterier i underlivet /urin områder. De er også mer sannsynlig å bli inkontinente, forlenge deres urethras eksponering for bakterier i urin og avføring. Eldre mennesker er også mer sannsynlig å få problemer tømme blæren, forårsaker urin å stagnere og bli et paradis for bakterier.

Forvirring

Rart det kan virke, er forvirring ofte det første og eneste tegn på en urinveisinfeksjon i en eldre person. De bakterier som invaderer urinveiene kan krysse over til sirkulasjonssystemet. Inne i blodet, kan bakteriene produsere giftige biprodukter som de vokser og formerer. Disse giftige stoffene kan komme inn i hjernen gjennom sirkulasjon og forårsake skade. Resultatet er forvirring eller delirium som kan eller ikke kan være permanent, avhengig av hvor raskt tilstanden er fanget.

Uvanlig Urin

Et annet tegn på en urinveisinfeksjon er en plutselig endring i utseendet på urinen din. Urin er den viktigste produktet av urin-systemet og eventuelle endringer bør undersøkes. Urinen kan virke mørkt eller overskyet. Det kan ha blod i den. Noen ganger kan ha en spesielt stinkende eller stikkende lukt. Dette er tegn på urin-systemet har problemer fungerer.

Pain

En av de vanligste symptomer på en urinveisinfeksjon er smertefull vannlating. Når du tisser, kan du oppleve en intens brennende følelse. Du kan også oppleve smerter i bekkenet eller korsryggen. Den brennende er forårsaket av bakterier betennelse i urinrøret, røret der urinen forlater kroppen. Den bekken smerter er forårsaket av en betennelse i blæren, mens distressed nyrene kan forårsake smerter i korsryggen. Alle disse strukturene er en del av urinveiene, men bekymret nyrene er et mer alvorlig problem enn de andre.

Fever

Et vedvarende feber kan være et tegn på en urinveisinfeksjon i en eldre person. Dette er spesielt sant når feber er tilstede uten andre symptomer på forkjølelse eller influensa. Mens en vedvarende feber kan være det eneste symptom på en urinveisinfeksjon i noen tilfeller, i andre ikke det kan være til stede i det hele tatt.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------