Stilling: helse > røyking >

tegn til hypoglykemi hos nyfødte

   Glukose er den viktigste kilden til brensel for hjernen, og er også viktig for andre kroppsfunksjoner. Under graviditet, er glukose overføres til det ufødte barnet via morkaken, og noen er lagret i fosterets lever, hjerte og muskler. Dette lageret forsyner babyens hjerne med glukose under levering og kort tid etterpå. Hypoglykemi, eller lavt blodsukker, kan forårsake alvorlige problemer hos nyfødte hvis tilstanden er alvorlig eller langvarig. Om lag to av 1000 nyfødte barn utvikler hypoglykemi, ifølge Children's Hospital Boston.

Du trenger:
permetrin sjampo
. 90 +% isopropanol.
Sprayflaske.
Vaskemaskin.
Plast søppelsekker.
Nit kam.
Ansiktsmasker.
Bleach.
Vaccumm.
Leave-in balsam.

Hensyn

Noen spedbarn med hypoglykemi ikke kan vise noen symptomer, eller symptomer kan ikke være opplagt. Fordi mange av symptomene er vanlige i andre forhold, kan hypoglykemi ikke bli mistenkt før det blir alvorlig. I tillegg kan ulike nyfødte med hypoglykemi har forskjellige symptomer.

Vanlige tegn

Nyfødte med hypoglykemi kan vise tegn på dårlig muskel tone og rystelser. De kan være anspent eller sløv, lage en skingrende skrik, og har en overdreven skremmeeffekt refleks (Moro refleks). De kan også ha vanskeligheter med å suge eller kan til og med nekte å mate.

Alvorlige tegn

Mer alvorlig hypoglykemi effekter hos nyfødte kan oppstå, spesielt hvis den episoden er alvorlig eller langvarig. Disse inkluderer blålig hud, som er et tegn på lavt oksygennivå, puste opphør (apné) eller andre tegn på pustevansker, lav kroppstemperatur, anfall og koma.

Risk Factors

Noen babyer er mer utsatt for hypoglykemi enn andre. Disse omfatter barn født av diabetiske mødre eller mødre som hadde mangelfull ernæring under svangerskapet, og barn født i svært kalde forhold. Nyfødte som er små for gestasjonsalder, har alvorlig hemolytisk sykdom eller leversykdom, eller har visse typer av medfødte misdannelser er også høyere risiko. Premature barn har økt risiko også, spesielt de med lav fødselsvekt.

Behandling

Behandling innebærer å administrere en hurtigvirkende glukose kilde, som kan være en blanding av glukose og vann eller formel i en flaske, eller en intravenøs administrering av glukose. Den nyfødte er blodsukkeret da overvåkes for eventuelle ytterligere episoder av hypoglykemi.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------