Stilling: helse > røyking >

tørr nese hos barn

   Det er mange grunner til en tørr nese i et barn. De fleste sakene er enkle å betjene eller forebygges, men noen krever ytterligere undersøkelser

Været

Den vanligste årsaken til en tørr nese er været. Hvis det varmt ute, med lite eller ingen fuktighet, er tørr nese et vanlig symptom. Overdreven vind kan føre til tørr nese, så kan klimaanlegg og varmere, hva vi slå på og bruke som svar på været. Barn er spesielt følsomme for svingninger i temperaturen ved flytting fra utendørs til innendørs og mer sannsynlig enn voksne til å lide en tørr nese.

Medisiner

Tørr nese hos barn kan også være et resultat av medisiner. Den vanligste utløser av tørr nese er anti-histaminer. Dessuten kan nesespray forårsake tørr nese, selv om det virker counter intuitive. Dersom barnet har astma, mange inhalatorer og astma behandlinger forårsake tørr nese. En ingrediens å se opp for: atropin. Hvis du ser atropin i noen av barnas medisiner, fortell din barnelege på tørr nese problemet og bytte til et produkt uten denne ingrediensen.

Sykdom

Noen ganger kan en tørr nese er et smptom av sykdom. En tørr nese kan være symptomer på influensa, allergier, og forkjølelse. Mer sjelden kan det være et tegn på en sinus-eller halsinfeksjon.

Not Alone

En tørr nese er vanligvis ikke en frittstående symptom. En tørr nese kan utløse tørre øyne og en tørr sår hals. Den vanligste effekten av en tørr nese hos barn er neseblødning, så vær forberedt. En annen bivirkning kan være pustevansker og ubehag å spise.

Natural Rettsmidler

Det enkleste naturlige middel er hydrering. La barnet drikke mye væske. Hold væsker koffein fri og lavt i sukker-vann er vanligvis best. En annen ting som hjelper er en luftfukter. Å tilføre fuktighet til luften kan gå langt i å lindre tørr nese passasjer. Hvis du ikke har en luftfukter, sitte i dusjen med den lille i ca 15 minutter, la rommet fylles med damp. Vasoline er bestemor middel samt olivenolje plassert i neseborene. Litt omsorgsfull hjelp og de fleste tørr nese er raskt kurert.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------