Stilling: helse > røyking >

ACOG retningslinjer for en unormal pap

   The American College of Fødselsleger og Gynekologer (ACOG) anbefaler at kvinner bør begynne å ha Pap tester for kvinner tre år etter at de starter seksuell aktivitet, uansett hva deres alder. De fleste celleprøver er USA er gjort ved hjelp av pensel Cytologi Screening, som består av forsiktig skrape celler og væske fra livmorhalsen. Disse cellene blir deretter sett for avvik eller kreft.

Den ACOG Retningslinjene anbefaler en årlig celleprøve for noen yngre enn 30 før kvinnen har hatt tre negative Pap tester. På dette punktet, er anbefalingen for testing hvert tredje år inntil 25 år. For kvinner over 25 år, bør en celleprøve hvert år for å overvåke mulige eksponering for HPV.

Kvinner som har hatt en hysterektomi trenger ikke Pap tester om årsaken til operasjonen var ikke-kreft, og de ikke har noen andre faktorer som skulle tilsi testing, for eksempel HIV eller kreft i et annet område av kroppen. Den ACOG har ikke satt en øvre aldersgrense for når en kvinne kan slutte å få tatt en celleprøve.

Timing Effekter resultater

For å unngå et falskt positivt testresultat, ikke planlegge en celleprøve når du menstruerer. Tre dager før til å få tatt en celleprøve, må en kvinne unngå skylling, bruke sæddrepende prevensjon og vaginal medisiner, med mindre regissert av lege. Avstå fra samleie i to dager før testen, fordi dette vil påvirke resultatene. Den beste tiden å få tatt en celleprøve er 10 til 20 dager etter første dag av siste menstruasjon. Hvis mensen på testdagen vennligst flytte.

Unormalt Pap-tester

De fleste laboratorier bruker vanlige uttrykk for rapportering av testresultater. Negative viser testen var klar for misdannelser og ingenting videre må gjøres. Et positivt resultat indikerer at det var cellen abnormaliteter i utvalget. En lege må løse eventuelle positive resultat.

Hva Skjer Neste

Hvis du har en positiv eller unormal Pap screening, legen din trolig vil bestille en retest. Hvis testen viser unormale cellene, kan legen anbefale at du kommer tilbake om tre til seks måneder for en retest. Unormale celler noen ganger vises på grunn av endrede hormonnivåer og ofte forsvinner av seg selv. Når en kvinne er nær eller tidligere overgangsalder, kan legen forskrive østrogen før retesting for å sikre at cellen unormalt var forårsaket av hormonelle forandringer.

Etter retesting og et annet positivt resultat, kan din lege planlegge en mer omfattende test kalt en kolposkopi. Dette innebærer belegget livmorhalsen område med eddik løsning, som vil slå unormale celler hvitt. Deretter bruker en forstørrende mikroskop, vil docotr gjennomgå hvitnet områdene og hente en biopsi prøve for testing, med en skarp scoop-lignende verktøy kalt en curette.

Behandling

Hvis biopsien viser celler som har en sjanse til å bli kreft eller som er kreft, vil legen anbefale behandling. Før vi fikk noen anbefalt behandling, kvinner i fruktbar år bør diskutere med sin lege eventuelle fruktbarhet problemer som følge av de ulike behandling prosedyrer. Noen prosedyrer kan føre til livmor-og livmorhalskreft arrdannelse som kan påvirke fremtidige graviditeter.

behandlingstilbud omfatter Loop elektrokirurgisk Excision Procedure (LEEP), en operasjon som bruker en elektrisk ledning som en kniv. Kryoterapi bruker frysing for å ødelegge unormalt vev. Laser terapi fjerner vev ved hjelp av en intens, smal stråle av lys. Conization fjerner en kjegleformet stykke vev, og er en mer intensiv prosedyre for å fjerne kreftceller

Don't Panic

Det er viktig å finne livmorhalskreft tidlig, når kur er prisene så høyt som 90 prosent;. Eksempel sykdommen utvikler seg, det blir vanskeligere å kurere. Og husk: En unormal Pap test betyr ikke alltid kreft. Faktisk, de fleste unormale Pap tester skyldes hormonelle endringer, og cellene helbrede seg selv. Den ACOG anbefaler at kvinner med unormale celleprøver har årlig oppfølging celleprøver og bekkenet eksamener.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------