Stilling: helse > røyking >

baby vekst ved persentilen

   Svært få ting mystifisere, forvirre og bekymre foreldrene så mye som sin baby's vekst ved persentilen. Foreldre uendelige stirrer på sjøkart og prøve å finne ut om deres babyens utvikling er normal eller om de er for korte, for tynn eller for tung. La oss ta en titt på veksten prosentiler for å se hva de viser oss, hvordan de kan være til hjelp og klare opp noen populære misforståelsene

Betydning

Leger bruker pediatriske vekst diagrammer for å sjekke hvordan en baby's vekst sammenlignet med andre babyer på samme alder og kjønn. Begynnelsen på fødselen, plott de målingene på et diagram og tilordne persentiler til denne veksten. For eksempel vil en baby som faller inn i den gjennomsnittlige kategorien tildeles 50 prosent vekt og 50 prosent høyde.

Funksjon

Persentil sammenligning tillater leger å avgjøre om det kan være et problem med en baby's helse. Hvis et barn plutselig faller av diagrammet i vekt, kan det tyde på at han er å ha noen form for underliggende helseproblem som må undersøkes grundig.

Typer

Gutter og jenter er målt ved ulike diagrammer siden deres vekst mønstre har en tendens til å variere som er eldre barn og de under 3. Hodeomkrets er også tegnet inn på et annet diagram som er vekst og vekt når barna blir eldre.

Hensyn

Persentil vekst er bare én faktor som leger bruker til å skjelne noen form for medisinsk eller utviklingsspørsmål i en baby eller et barn. Mønstre som faller utenfor området for "normale" er ikke nødvendigvis et problem hvis de ikke blir fulgt av andre problemer.

Misforståelse

Å ha en lav eller høy persentil av vekst er vanligvis ikke et problem hvis babyen forutsigbart holder seg innenfor samme persentilen. Leger blir bekymret når en baby er veksten "slips" eller begynner å avvike i diagrammet. Det er visse aldersgrupper når det er normalt for en baby eller lite barn til å justere sin vekst.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------