Stilling: helse > røyking >

hva er de fem typer av leukocytter?

   Leukocytter, eller hvite blodceller, hjelper avverge infeksjoner og andre sykdommer. De hjelper med immunforsvaret, slik at når antall hvite blodlegemer reduseres, blir det veldig alvorlig. Det finnes fem typer leukocytter

nøytrofile

nøytrofile, eller granulocytter, er hvite blodlegemer som angriper infeksjonen før andre hvite blodceller. De er den mest tallrike av alle leukocytter. Når bakterier finnes, nøytrofile vil omringe bakterier og drepe den, ofte dør i prosessen.

Monocytter

The monocytter 'primære formål er å hjelpe med immunforsvar og gjenoppbygge skadet vev. De produserer også proteiner for kroppen og antigener, som stimulerer antistoffproduksjon.

Eosinofile

eosinofile er hvite blodceller som beskytter kroppen ved å drepe og svelging bakterier. Hvis eosinophil ikke kan forstørre nok til å sluke bakterien, vil det feste seg og drepe organismen.

Basofile

basofile øke sine tall når kroppen har en infeksjon, samler på stedet for infeksjon. De utslipp serotonins og histaminer for å bidra til å øke blodgjennomstrømningen og redusere betennelser.

Lymfocytter

Lymfocytter er primært ansvarlig for å hjelpe kroppens immunforsvar. De består av B og T celler. B-cellene slipper antistoffer i kroppens væske, mens T-celler direkte angrep virus.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------