Stilling: helse > røyking >

amming etter brystreduksjon

   Amming er en givende og positiv valg, men det også kan være utfordrende for noen. Legg i en historie med brystreduksjon eller andre bryst operasjoner, og du kan lett føle overveldet eller redd. Hvis du tenker om amming etter brystoperasjon, har noen trygghet å vite at det er mulig

Er det mulig?

Mange kvinner feilaktig antar at amming etter brystreduksjon eller noen form for bryst kirurgi er ikke mulig. Andre mener at det vil skape problemer og bare gjøre ammingen vanskeligere enn nødvendig.

Dagens brystreduksjon operasjoner kan gjøres samtidig som vi holder melkeproduserende vev intakt. Hvis operasjonen ikke resultere i brystvorten blir helt fjernet, har du en god sjanse til ammingen. Nøkkelen er forberedelse, vite hva du kan forvente og forståelse hvordan de skal håndtere eventuelle komplikasjoner, for eksempel lavt melketilførselen.

Forberedelse

Hvis du har hatt brystreduksjon, kan du oppleve en lav melketilførselen . Dette er ikke alltid tilfelle, og til og med kvinner som aldri har hatt noen form for brystoperasjon ofte håndtere dette problemet. Hvis melkekanalene ble skadet under operasjonen, kan det ta fem år for dem å helt seg selv igjen. Men under svangerskapet vokser de tilbake raskere. Hvis du finner er at du ikke produserer nok melk, er det mange ting du kan gjøre for å stimulere til mer melkeproduksjon. Snakk med din lege, jordmor, eller amming konsulent for å lære om den beste måten å starte amming.

Tilstrekkelig Milk Supply

Hvis du tror du ikke produserer nok melk, bør du kontakte lege eller amming konsulent. Noen ganger kvinner ikke tror de er å produsere nok melk til barnet sitt, når de egentlig er. Dette fører bare til økt stress. Noen måter du kan vite at barnet ditt får en tilstrekkelig mengde melk er:

Du kan høre babyen svelger som han feeds. Hvis du ser godt etter, kan du fysisk se ham svelge også.

Når barnet er tre dager gammel, skulle han ha seks til åtte våte bleier per dag og 04:58 avføring.

Når barnet er fire dager gammel, han bør få minst 4-7 gram per uke

Økende Milk Supply

noen kvinner ikke tror de er å produsere nok melk til barnet sitt, når de egentlig er. Hvis du virkelig ikke produserer nok melk, vil legen eller amming konsulent hjelper deg med å avgjøre hvilke metoder som er best for deg.

holde brystene varme og amming (eller pumping) i et varmt miljø kan bidra til å stimulere en bedre melk flyt. Ta en varm dusj, og forsiktig massere brystene, eller pakk dem i et fuktig, varmt håndkle i noen minutter før du starter en amming (eller pumping) økt.

Flere naturlige urter er kjent for å bidra til å øke melkeproduksjonen inkludert geita rue, bukkehornkløver og Shatavari.

Drikk rikelig med vann. Mange kvinner har hatt positive resultater med havregryn og bygg når du prøver å øke sin melketilførselen.

Finne støtte

Hvis du prøver å amme etter brystreduksjon eller annen type brystoperasjon, er det steder å finne spesifikke støtte for dem i dine sko. Du kan lese historier fra andre mødre som har delt sine erfaringer på http://www. bfar. org/stories-reduction. shtml. Dette kan være en stor motiverende kilde, selv om den bare hjelper du innser du er ikke alene.

Du kan samhandle med andre mødre som kan gå gjennom den samme dilemma samtidig på den offisielle Amming Etter Brystreduksjon fora. Du kan bli med på http://www. bfar. org/joinFora. php?cmd=JoinList.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------