Stilling: helse > røyking >

bryst sårhet etter unnfangelsen

   For noen kvinner, en av de første indikasjonene på at en graviditet har skjedd er sår bryster. Så snart unnfangelsen skjer, hormoner sparke i gir. Endringen i hormoner kan endre brystvevet og øke blodtilførselen til bryster, noe som kan føre til ømhet og sårhet, ifølge Babycenter. com

En av de første tegnene

ømme bryster vanligvis starter når en kvinne er ca fire uker gravid, men det kan skje tidligere. Det kan vare gjennom hele første trimester (12 uker. ) Ettersom svangerskapet skrider frem, blir brystene dine kommer til å bli større. Du kan øke med en full kopp størrelse eller mer. Det er ikke uvanlig at brystene til å klø, noe som skjer fordi huden blir strukket. Du kan få noen strekkmerker på brystene. Når en kvinne blir gravid, brystene umiddelbart begynne å forberede for barnet. Melk kjertler vokse, noe som resulterer i hevelse og kanskje smerte, ifølge Babiesonline. com.

Endringer

Som brystene forstørre, vil brystvortene blir mørkere i fargen og større. Du kan merke blodårene under huden på brystene for første gang. Området rundt brystvortene, kalt areola, vil også få mørkere og større.

Montgomerys Tubercles

Du legger kanskje merke at humper på areolas, som kalles Montgomerys tubercles og er olje-produserende kjertler, har blitt mer tydelig.

Råmelk

Når du er om tre måneder gravid, vil du begynne å produsere råmelk fra brystene. Råmelk er den første melken som en nyfødt får, hvis han er sykepleie. Senere i svangerskapet, kan du begynne å lekke en gul, tykk stoffet fra brystet. Dette er råmelken.

Kvinne hormoner

Østrogen og progesteron er de to kvinnelige kjønnshormoner som er avgjørende for vår reproduktiv helse. I løpet av menstruasjonssyklusen, disse to hormonene har en jobb å gjøre. Østrogennivået sveve før en kvinne ovulates. Progesteron spark i gir når eggløsningen skjer. Progesteron fører til at kroppen til å beholde vann vekt. Grunnen til at dette skjer er fordi kroppen forbereder seg på en forventet graviditet og blir livmoren klar til å tjene som vertskap. Livmoren blir full av vann og mat. Vannet som lagres i brystvev strekker brystene og gjør dem vondt, ifølge Menopauselifestyle. com.

Anbefalinger

Hvis dine bryster er skaper mye ubehag, anbefaler Cleveland Clinic at du begynner å bruke en BH som er laget av bomull eller andre naturlige fibre, fordi dette kan være mer komfortabel. Bruk en BH som gir stabil støtte fordi du kommer til å trenge det. Som brystene blir større og større, kjøpe større bh slik at brystvortene ikke blir irritert på grunn av en dårlig tilpasset brasseri. Bruk en BH når du sover om du trenger ekstra støtte.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------