Stilling: helse > røyking >

fysisk aktivitet og beinhelse

   Helsen til dine bein avhenger av forebyggende tiltak som når du er ung til å sikre god beinhelse som du alder. Selv om du ikke startet mens unge, kan du forbedre din bein helse uansett alder ved å legge trening til et kosthold rikt på matvarer som inneholder kalsium og vitamin D. Fysisk aktivitet spiller en stor rolle i å holde beina dine friske.

Betydning

Trening fører til at nye beinvev til form, som gjør bein sterkere.

Time Frame

Det er spesielt viktig for barn og tenåringer til å få mosjon i tillegg til å spise et sunt kosthold. Ifølge National Institutes of Health, er 90 prosent av voksne bone mass etablert av 17 år.

Beste form for trening

Den beste form for trening for bein helse er vektbærende trening som fungerer mot tyngdekraften. Eksempler inkluderer turgåing, fotturer, jogging, trappetrinn klatring, sport og dans.

Resistance Exercise

Resistance trening er også gunstig for bein helse, fordi det bruker muskel styrke til å bygge muskelmasse og styrker bein. Eksempler er vektløfting, bruk frie vekter og ved hjelp av vekten maskiner finnes i treningsstudioer og helse klubber.

Advarsel

Bone sykdommer, som for eksempel osteoporose, påvirker kvinner mer enn menn, men beinet helse er viktig for begge kjønn.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------