Stilling: helse > røyking >

kan jeg ha toksoplasmose og har ingen symptomer, mens gravid?

   Gravide kvinner er oversvømt med informasjon om helserisiko som kan skade eller drepe sine ufødte barn. Det er noen ganger vanskelig å skjelne fakta fra fiksjon og for å bestemme hvordan gyldige hver ny helse skremme egentlig er. Toksoplasmose kan ha noen alvorlige konsekvenser hvis kontrakt i løpet av svangerskapet. Hvor stor en trussel er det for deg? Vil du vite hvis du har hatt det eller om du er smittet mens gravid? Skulle du bli kvitt katten din? Les videre for noen enkle svar på disse vanlige spørsmålene

Du trenger:
Water.
Rubbing alkohol.
Såpe.
Dersom berørte områdene er alvorlig du trenger legehjelp.
.

Fakta

En parasitt som heter Toxoplasma gondii, som lever i tarmen hos katter og skilles ut med deres avføring, kan forårsake en infeksjon hos mennesker som heter toksoplasmose. Katter kontrakt denne sykdommen ved å spise infiserte mus, fugler, rått kjøtt eller jord. Mennesker kan fange Toksoplasmose ved å komme i kontakt med katten avfall, enten i et kull-boksen eller i hagejord. Å drikke vann eller spise produsere forurenset av parasitten, eller spiser infisert kjøtt som er rå eller kokt, kan også føre til sykdom.

Betydning

toksoplasmose-smitte er generelt ufarlig og asymptomatiske i de fleste friske voksne. Det er potensielt farlig å avtale under svangerskapet fordi det kan krysse morkaken og være dødelig for spedbarn i livmoren, som fører til dødfødsler, eller skade på hjernen og øynene. CDC anslår at bare om lag 15 prosent av kvinner i fruktbar alder i USA er immun mot toksoplasmose. Med mindre du vet at du har immunitet, er det lurt å spille det trygt og unngå scenarier som kan føre til infeksjon.

Identifikasjon

Dessverre, hvis du ikke har vært testet, er det ingen måte å identifisere om du har blitt smittet av toksoplasmose. De fleste friske voksne ikke har noen symptomer når de utvikler sykdommen. Hvis symptomene oppstår, er de vanligvis milde og kan inneholde litt hovne lymfeknuter og feber, hodepine, sår hals, generell smerter i kroppen og muligens et utslett. Blodprøver kan påvise immunitet fra Toksoplasmose så godt som mulig eksponering, men gravide kvinner i U. S. er ikke rutinemessig vist. Hvis du er bekymret, snakk med legen din eller jordmor, og vurdere om testing er riktig for deg.

Effekter

Toksoplasmose infeksjoner i ufødte babyer er sjeldne, med CDC anslå at 1 av 10. 000 ufødte babyer kontrakt infeksjonen årlig . Satsen for smitte varierer etter trimester, med opp til 60 prosent av babyer eksponert i tredje trimester utvikle sykdommen. Den vanligste bivirkningen av denne infeksjonen for de fleste babyer er en øyeinfeksjon som heter retinochoroiditis som kan permanent skade synet. Dødfødsler, infiserte og forstørret lever og spleens, blindhet, døvhet og lærevansker er alle potensielle komplikasjoner av toksoplasmose.

Misforståelse

I et forsøk på å beskytte seg og sine ufødte barn, mange gravide velger å gi bort til familien cat. Dette er ikke en nødvendig forholdsregel. Det er andre, mindre drastiske måter å hindre smitte, og cat-elskere bør føle seg trygge i sin beslutning om å holde sine kjæledyr. Ifølge Humane Society, er det ganske vanskelig for katter å overføre denne infeksjonen til sine gravide eiere siden infeksjonen er begrenset hovedsakelig til utendørs jakt katter, og katten eieren vil måtte komme i kontakt med henne kattens avføring og trykk deretter på munnen , eller en eller annen måte introdusere avføring inn i henne fordøyelseskanalen.

Forebygging /løsning

Gravide kvinner kan begrense sine sjanser til å kontakte denne sykdommen ved å følge disse tipsene:

u2022 Bruk hansker mens hagearbeid å begrense kontakt med jord.
u2022 Unngå kokt eller sjeldne kjøtt og salt-kjøtt gravet eller røkt.
u2022 Hold kjøkkenet områdene rene og fri for kakerlakker og fluer
u2022 Kontroller at du vaske hendene grundig etter kontakt med katten din.
u2022 Hold katter innendørs .
u2022 Dekk til alle sandkasser i gården, og unngå kontakt med dem på offentlige steder.
• Har noen andre rengjøre kattens søppel boksen og sørge for at han gjør det daglig.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------