Stilling: helse > røyking >

kvinners rettigheter abort

   Kvinners rettigheter abort i USA vises grei siden aborter har teknisk vært lovlig i USA siden 1973. Når behandlingen av saken nærmere, men er statusen for en kvinnes rett til abort langt fra statisk. Avhengig av beliggenhet, alder, stadium av svangerskapet og til og med uttalelse fra ditt lokale apotek, selvbestemt abort er for tiden et komplekst og variert situasjonen for amerikanske kvinner

Supreme Court Vedtak: Roe v. Wade

Før 1973 var det ingen nasjonale lovgivning om abort i USA. Mange kvinner søkte ulovlig, uhygieniske og potensielt dødelige aborter i hendene på ulisensierte utøvere. The Roe v. Wade tilfelle endret dette, slik at aborter skal praktiseres trygt og under beskyttelse av loven. The Roe v. Wade behandlet saken Norma L. McCorvey 's (da kjent som Jane Roe) sin rett til abort. Høyesterett besluttet i saken at retten til abort faller under en kvinnes rett til privatliv, og at beslutningen har vært opprettholdt i over tre tiår.

foreldres samtykke for mindreårige Søker Aborter

Mens abort er lovlig i USA, enkelte stater krever samtykke fra foreldre eller varsling før en abort kan utføres på en mindreårig. Fra og med august 202C følgende stater krever samtykke fra foreldre: Alabama, Arizona, Arkansas, Idaho, Indiana, Kentucky, Louisiana, Maine, Massachusetts, Michigan, Mississippi, Missouri, North Carolina, North Dakota, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina , Tennessee, Texas, Utah, Virginia, Wisconsin og Wyoming. Andre stater krever foreldre (eller verge) varsel. Se i Planned Parenthood artikkelen "Parental Samtykke og varsling Laws" for mer informasjon om statens restriksjoner.

Sen-term Aborter

Sen-term aborter, kalt "delvis fødselen svangerskapsavbrudd" av konservative grupper, har et komplisert juridisk status i USA. Sen-term aborter se aborter utført i siste trimester av svangerskapet. De kan være svært belastende, og er kun utføres i situasjoner hvor fosteret er alvorlig uføre, kan ikke leve utenfor livmoren, eller er fare for helsen til kvinnen. Fra og med 5. november 2003, har det vært en landsomfattende forbud mot delvis fødselen aborter i USA. Siden valget av Barack Obama, har enkelte konservative stater som Arkansas stemte for å forby delvis-fødsel aborter i staten sine. Dette vil gjøre dem i stand til å fortsette å forby prosedyren i Arkansas, selv om Partial Birth Abort Ban loven er veltet under Obama-administrasjonen

Abort Pill -. Mifepreston eller RU486

Mens ordet "abort" kan umiddelbart trylle frem konseptet av en klinisk prosedyre, medisiner aborter er også et vanlig alternativ for kvinner å avslutte en tidlig graviditet. Mifepristone, kjent som RU-486, mens i utviklingsland stadier, er en abort pille som kan tas opp til 63 dager inn i en graviditet. P-pillen er 97 prosent effektiv i avslutte en graviditet, og det FDA (Food and Drug Administration) godkjent for bruk i USA.

Farmasøyter rettigheter og Morning After pillen

Siden 2004, da apoteket Neil Noesen nektet å dispensere en kvinnes prevensjonspille resept i Texas, rettighetene til et apotek for å utøve sine moralske meninger mens bak disken har stått sentralt i diskusjoner om kvinners reproduktive rettigheter. Den amerikanske Farmasøyter Association sier at en farmasøyt har rett til å nekte å fylle en resept som han /hun moralsk uenig med, men at de må vise klienten til et annet apotek. Noen farmasøyter, som Mr. Noesen, har nektet å referere, og kan effektivt blokkere en kvinne fra å fylle en prevensjon, morgenen etter pille (Plan B), eller mifepriston resept. De lover som beskytter farmasøyter og /eller deres kunder varierer fra stat-til-stat.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------