Stilling: helse > røyking >

stripping på membraner for å hjelpe arbeidskraft

   Når en kvinne kommer i slutten av den niende måneden av svangerskapet, kan hun være fysisk ubehagelig. Mange gravide kvinner dermed finne seg selv som ønsker noe som kan hjelpe arbeidskraft begynne. Stripping membranene er en teknikk som kan brukes til det formålet

Hva det er

Stripping membraner, også kjent som amniotic membran feiing, er en prosedyre utføres som et naturlig middel for arbeidskraft induksjon. I prosedyren, er en eller to fingre inn i skjeden forbi livmorhalsen. Fingrene da flyttes i en feiende bevegelse. Dette løser opp slimet pluggen som fungerer som en barriere mellom livmoren og utsiden av kroppen. Det løser også amniotic sac fra livmoren. Prosedyren tar noen få minutter og vanligvis føles som en vanlig vaginal eksamen.

Effectiveness

Stripping membraner i en gravid kvinner antas å fungere som en form for arbeidskraft induksjon fordi løsning av slimproppen og fostervann sac stimulerer sammentrekninger i livmoren. Selv om de fleste kvinner opplever arbeidskraft innen tre dager etter å ha membraner strippet, ikke alle kvinner som har inngrepet gjort går inn i arbeid innen tre dager. Videre er det diskuteres om fremgangsmåten virkelig gjør mye bra, med tanke på at mange kvinner som går inn i arbeid etter inngrepet kunne ha gått inn i arbeid av en annen grunn enn stripping.

Som gjør det

Stripping av membraner vanligvis blir gjort av en lege. Det er også gjort av jordmødre, men dette er mindre vanlig. Selv om det er sjelden, en kvinne også kan strippe henne selv membraner hjemme. Uansett hvem som gjør inngrepet, forholdsregler må tas for å hindre smitte. Skal hendene vaskes på et minimum før fingrene inn i vagina, og hvis mulig, latex eller latex alternative hansker bør brukes.

Side Effects

Flere bivirkninger kan oppstå knyttet til stripping av membraner, og gravide kvinner bør være oppmerksom på dem. De inkluderer kramper og smerter under prosedyren. Den mest alvorlige komplikasjonen er prematur ruptur av amniotic sac.

Hensyn

Stripping av membraner ikke anbefales med mindre svangerskapet er i eller over 40 uker, fordi den forfallsdatoen for en gravid kvinne kan bli unøyaktige. Hvis datoen er unøyaktig og arbeidskraft er indusert, kan en kvinne føde før barnet er virkelig fullt klar til å begynne livet utenfor livmoren. De fleste kvinner vil gå i arbeid naturlig ved 42 uker, så induksjon via stripping av membraner kanskje ikke medisinsk nødvendig. En kvinne vurderer prosedyren bør rådføre seg med hennes omsorg leverandøren før du fortsetter.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------