Stilling: helse > røyking >

sunt diabetes diett under svangerskapet

   Graviditet kan være en spennende tid, men også en tid med forandringer i kroppen som kan påvirke helsen til mor og baby. God ernæring under svangerskapet sikrer optimal helse og er ekstremt viktig hvis du er diabetiker eller utvikle diabetes under svangerskapet. Et sunt kosthold bidrar til å holde blodet sukker under kontroll og lar mor å føle hennes beste

Du trenger:. .
Vann
Rubbing alkohol.
Såpe.
Dersom berørte områdene er alvorlig du trenger legehjelp.
.

Diabetes

Diabetes er en tilstand hvor blodsukkeret blir for høyt fordi kroppen ikke gjør nok insulin eller at insulinet ikke fungerer. Insulin er et hormon gjort i bukspyttkjertelen som konverterer blod sukker til energi for kroppen. Den maten vi spiser, spesielt karbohydrater, blir til sukker eller glukose i blodet, og insulin konverterer at blodsukkeret til energi for cellene. Hvis kroppen er bombardert med for mye sukker eller ikke nok insulin blir produsert, forblir dette sukkeret i blodet forårsaker blodsukkernivået bli for høyt

Det finnes tre typer diabetes:. Type 2 diabetes er den vanligste formen og kan bli kontrollert med diett og piller. Type 1 er mindre vanlig og normalt utvikler i løpet av barndommen, og krever regelmessig insulin skudd. Svangerskapsdiabetes oppstår bare under graviditet og er tenkt å utvikle på grunn av økte nivåer av svangerskapet hormoner, noe som kan forstyrre evnen av insulin til å styre blodsukkernivået og dermed skape insulinresistens. Vanligvis blodsukker tilbake til normalt etter graviditet selv om svangerskapsdiabetes kan predisponere kvinnen å utvikle type 2 diabetes senere i livet.

Sunt kosthold

Karbohydrater har størst innvirkning på blodsukkeret siden de er konvertert til glukose gang forbrukes. Det finnes to typer karbohydrater: kompliserte og enkle. Enkle karbohydrater slipper sukker raskere inn i kroppen mens komplekse karbohydrater produsere et vedvarende energi nivå. Karbohydrater består av sukker og stivelsesholdige matvarer som brød, pasta, poteter, ris, korn, bakervarer og frukt.

Under svangerskapet er det viktig å spise en godt balansert helhet mat diett for å oppnå optimal helse . Hvis du har diabetes, bør samme type diett følges bortsett fra at du trenger å se nærmere hvor mange karbohydrater og hva slags karbohydrater du inntar. Spise karbohydrater med protein og sunt fett hjelper til å kontrollere mengden av sukker slippes ut i kroppen, å opprettholde en sunn blodsukker.

Et sunt diabetic diett bør bestå av å spise tre måltider og to til tre snacks på regelmessige ganger daglig for å opprettholde et jevnt blodsukker. Spis færre karbohydrater og mer protein til frokost. Ha en matbit før sengetid for å holde blodsukkeret faller for mye over natten. Spis rikelig med high-fiber matvarer som grønnsaker, frukt og helkorn å stabilisere blodsukkeret. Få ca 60 gram protein hver dag. Spis ett femtinitti porsjoner av mat med høyt vitamin C som sitrusfrukter, paprika, tomater, bær og meloner, samt tre porsjoner daglig av jern-rik mat som magert kjøtt, fjærkre, fisk, egg og grønne grønnsaker . Har en å to serveringer av mat med høyt folsyre daglig, inkludert mørkegrønne bladgrønnsaker, kalv, lever, belgfrukter og frukt. Drikk 64 gram (8 kopper) av væske daglig som filtrert vann eller koffeinfri te.

Hva Unngå

Visse matvarer er ikke sunt under graviditeten, og bør unngås, da de kan øke blodsukkernivået. Kutt ut sukkerholdige matvarer og snacks, drikkevarer som inneholder sukker og sukker erstatter. Unngå koffein eller begrense mengden hver dag til ikke mer enn 300 mg eller en til to kopper kaffe. Ikke drikk alkohol. Aldri hopp over måltider og ikke diett eller forsøke å gå ned i vekt når gravid.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------