Stilling: helse > røyking >

hva er noen kur for peeling kjønnsleppene?

   Peeling av huden på kjønnsleppene er forårsaket av en tilstand som kalles lichen sclerosis. Lichen sclerosis er en kronisk, inflammatorisk hud tilstand. Det kan ramme menn, kvinner og barn, men er mest vanlig hos kvinner, ifølge Steadyhealth. com

Licehn sclerosis

Lichen sclerosis mål generelt ytre genitalia, i vulva eller anal området. Kvinner som er post-menopausal ofte har denne tilstanden.

Slik ser det ut

Små, hvite flekker når betingelsen første manifesterer. Disse områdene blir glatt og skinnende. Flekkene blir til større flekker etter hvor huden tynner og crinkles. Huden tårer og skreller enkelt som resultat. Lilla eller rød misfarging kan forekomme på grunn av blødninger inne i huden.

Outcome

I alvorlige tilfeller kan denne tilstanden føre til arrdannelse som resulterer i indre leppene av vulva krymper og forsvinner. Klitoris kan dekkes med arrvev og skjedeåpningen smalner.

Symptomer

Kløe kan være det eneste symptom på lav sclerosis. Men, hvis du har en alvorlig sak, blødning, rifter og blemmer forårsaket ved å gni huden kan føre til smerte. Smertefull blåmerker og sår kan også føre til hvis du klør på området. Vannlating, stramme klær og samleie kan alle være ubehagelig.

Kortikosteroider

Noen ganger denne tilstanden går unna på egen hånd, men det er best å ha den behandlet av en lege fordi det kan føre til arrdannelse hvis ubehandlet. Ultra-potent topikale kortikosteroider brukes til å behandle lichen sclerosis. Du må bruke kremen i en lengre periode for å gjenopprette hudens normale styrke og tekstur, og for å hindre at lesjoner i reaktivere. Behandling ikke omvendt ingen arrdannelse. Ulempen i bruk av ultra-potent kortikosteroid krem eller salver er at langvarig bruk kan føre til at huden blir rød, vokser tynnere og gjøre deg mer utsatt for strekkmerker. Det kan også predisponere kvinner å gjær infeksjoner.

Hva Out, Hva er i

testosteron krem og salve brukes til å være medisin av valget for denne tilstanden, men det er ikke lenger i favør fordi det fører til maskuline egenskaper. Progesteron krem ble en gang brukt til å behandle denne tilstanden, men det viste seg ikke å være effektive. Vitamin A medisiner, inkludert Retin A (retinoider) kan brukes av dem som ikke kan tolerere kortikosteroid kremen.

Eksperimentell medisinsk

Et steroid-free salve som heter takrolimus (Protopic) brukes til å behandle denne tilstanden .

Komplikasjoner

Hvis en kvinne har en infeksjon, lavt østrogen nivå, eller en allergi mot medisiner, kan dette hindre at symptomene fra clearing opp. Du kan ende opp med å behandle disse symptomene i tillegg til den opprinnelige seg.

Biopsi

I følge Merck. com, kan diagnosen gjøres ved å se det infiserte området. Imidlertid kan en biopsi gjøres hvis problemet ikke er løst etter å ha brukt hydrokortison krem. Hvis området er sårdannelse eller fortykning, er det spesielt viktig at en biopsi utføres fordi lav sclerosis er en forløper til plateepitelkarsinom.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------