Stilling: helse > røyking >

hva slags mat bør du spise for å senke kolesterolet

   Kosthold og ernæring knyttet til det er sentrale elementer i forebygging og behandling av høyt kolesterol nivåer (hyperkolesterolemi). Forstå typer kolesterol, og hvilke matvarer som fremmer gode kolesterolet og hvilke som kan føre til økte nivåer av dårlig kolesterol er et første skritt i å fastsette hvilke kosttilskudd praksis er viktig. Mye nyere forskning har vært viet til området for ernæring, og det er nå mulig å forstå hvilken mat å spise til lavere dårlige kolesterolnivået

Definisjoner

"Bad" kolesterol:. Low-density lipoprotein (LDL) kolesterol er kalt det dårlige kolesterolet. Ettersom dette kolesterol flyter rundt i blodet, det sakte men sikkert bygger seg opp på den indre veggene i blodårene. Dette er prosessen kalles åreforkalkning.

LDL kolesterol avleiringer på kanalen veggene i blodårene og gradvis smalner disse kanalene, slik at hjertet jobbe hardere for å sirkulere blodet gjennom kroppen, en av de ledende årsaker til hypertensjon (høyt blodtrykk).

Den LD kolesterol avleiringer dannet på disse indre fartøy vegger blandes med andre kroppslige substanser, forårsaker plakk dannelse. Dette plakk bygge opp gjør at blodårene til å miste noen av sine behov for elastisitet, noe som resulterer i tilstand som kalles aterosklerose.

Disse buildups og den resulterende tap av elastisitet av blodårer er faktorer som bidro til blokkeringen . av små arterier som fôrer hjernen og hjertet muskelen, som resulterer i slag eller hjerteinfarkt

"gode" kolesterolet: High-density lipoprotein (HDL) kolesterol regnes for å være det gode kolesterolet i blodstrømmen fordi personer med høye nivåer av HDL er på lavere risiko for hjerteinfarkt, som rapportert av American Heart Association.

Personer med nivåer av HDL kolesterol lavere enn 40 MGM /dL anses å ha økt risiko for hjertesykdom.

mat valg

Foods vurdert å senke kolesterolet blant annet soya-produkter (soya melk, tofu og mer), mat som inneholder omega-3 fettsyrer (valnøtter, kaldt vann fisk), blåbær, hvitløk og eple.

I tillegg legger mer løselig fiber til kosthold bidrar til å senke dårlig kolesterolnivået. Kli og hele korn er gode eksempler, blant dem havre produkter. De fleste friske frukter og grønnsaker gir også løselig fiber.

Spise sunt

Making sunn mat valg for å unngå eller redusere høyt kolesterol nivåer er også om det å ikke inkludere i kostholdet ditt, eller i det minste å unngå på en hyppig basis.

Redusere eller eliminere transfett. Disse er ofte funnet i bakervarer, snacks, litt margarin og andre bearbeidede matvarer.

Reduser rødt kjøtt og egg inntak. Porsjonsstørrelser for kjøtt skal ikke være større enn en kortstokk. Kjøp magert kjøtt, eller trimme fettet før steking. Ikke glem den "skjulte" egg i bakevarer.

Melkeprodukter er viktig å være med i kostholdet ditt. Velg meieriprodukter som inneholder lite fett.

Hensyn

I tillegg til et sunt kosthold, er det viktig å få regelmessig fysisk aktivitet, minst 30 minutter per dag, fem til syv dager per uke.

Slutte å røyke.

Gå ned i vekt hvis du er overvektig.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------