Stilling: helse > røyking >

hvordan gjøre puberteten gå raskere

   Puberteten er trolig en av de mest ubehagelige ganger i løpet av en tenåring liv. De opplever så mange følelser og kroppslige forandringer som de kan føle meg som en fremmed fanget i en menneskekropp. Det er imidlertid viktig for tenåringer å huske at går gjennom puberteten ikke vil vare evig, og de er ikke alene
en.
Forstå prosessen med puberteten. Kroppen din vil gå gjennom vekst spruter til den er fysisk moden. Seksuelle organer vil være utvikling og modning. Dette skjer vanligvis i jenter når de er mellom 8 og 11 og i gutter når de er mellom 11 og 14. Jenter vil oppleve endringer i brystene, kropp størrelse og form, og de vil begynne menstruasjonssyklusen. Gutter vil gå gjennom en massiv vekst sprute og oppleve endringer i stemmen sin. Begge kjønn vil ha endringer i huden som kan resultere i akne, og de vil begynne å få hår over hele kroppen. Det kan også være mental endringer som følge av den raske hormon utgivelse som kan føre til depresjon, stress og humørsvingninger.
to.
Lær å håndtere symptomene. Du må forstå at dette er en normal prosess som alle må gå gjennom. Føler ikke at en utstøtt hvis du utvikler før eller senere enn alle andre. Alle har sin egen utviklingstakt. Hvis du ønsker å vite mer om hva som skjer med kroppen din, sjekk ut en bok på det lokale biblioteket hvis du ikke føler deg komfortabel med å snakke til andre om det. Hvis du har ekstreme problemer med mestring, spesielt mentalt, kan du diskutere dem med legen din. Husk å dusje hver dag fordi svettekjertlene skal jobbe i overdrive. Også vasker ansiktet med rensemiddel og bruke akne krem om nødvendig for å bekjempe eventuelle problemer med fet hud. Hvis du er en jente, kan det være lurt å begynne å barbere seg for å ta vare på stygge hår.
Tre.
Kontakt med andre tenåringer. De opplever det samme endringene du er, så kan det hjelpe å snakke med dem om disse endringene. Spør en av dine nære venner hvor hun arbeider med alt. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å snakke ansikt til ansikt, online fora som GovChat og vTeen lar deg chatte med andre tenåringer om puberteten-relaterte problemer (se Ressurser). Du kan også snakke med foreldrene dine eller en rådgiver på skolen om råd. Puberty101. com er en annen ressurs som kan gi svar på spørsmålene dine.
Fire.
Søke fritak med kosttilskudd. Du kan prøve å lette noen av de plager som følger med puberteten ved hjelp av naturlige urter. Motherwort er en urt for jenter som er bare begynnelsen puberteten. Ved å sette 10 dråper i vann et par ganger i uken, kan du hjelpe regulere mensen og lette overgangen til kvinnelighet. For gutter opplever sinne problemer på grunn av puberteten, kan MindCare fra Himalaya Farmasi bidra til å balansere disse følelsene (se Ressurser).
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------